Deel dit artikel ‹ Terug

Nieuw distributiecentrum voor Danone in Nederland

Geplaatst op: dinsdag 10 november 2020


Wethouder Maarten Jilisen en directie Regionaal Bedrijvenpark Laarakker zijn erg blij met de nieuwe ontwikkelingen van Danone. Het nieuwe distributiecentrum komt naast de gloednieuwe fabriek in Haps. De ambitie van Danone sluit perfect aan bij het Bedrijvenpark, beide zetten vol in op duurzaamheid en werkgelegenheid voor de regio. Danone is hiermee voor de lange termijn een nog belangrijkere partij geworden voor het Land van Cuijk.

De bouw en exploitatie van dit centrum is een ontwikkeling van VolkerWessels Logistics Development.
Deze maand zet Danone de eerste stappen op weg naar een nieuw wereldwijd distributiecentrum in Nederland. Het distributiecentrum zal een belangrijke rol spelen bij het verbeteren en versnellen van de Europese distributie van de Danone-portefeuille. De ambitie is om het nieuwe distributiecentrum in Q4 2021 operationeel te hebben.

Het distributiecentrum komt naast de gloednieuwe fabriek in Haps die Danone vorig jaar opende, ter vervanging van de oude Nutricia-fabriek in Cuijk. Dit bevestigt de toezegging van Danone om verder te investeren in Nederland. Het distributiecentrum zal naar verwachting werkgelegenheid creëren voor ongeveer 100 medewerkers in de regio Haps. Vanuit het nieuwe distributiecentrum worden apotheken, ziekenhuizen en retailers rechtstreeks bediend en worden producten geëxporteerd naar meer dan 80 landen.

Als onderdeel van haar beleid zal Danone zich de komende jaren blijven richten op manieren om bij te dragen aan het milieu. Het nieuwe distributiecentrum past binnen die ambitie. Danone wil een distributiecentrum bouwen met een 'zeer goede' BREEAM duurzaamheidsrating, met de ambitie om de komende jaren een CO2-neutrale operatie te realiseren.