Deel dit artikel ‹ Terug

Expositie van David Polman in de publiekshal van de gemeente Cuijk

Geplaatst op: woensdag 9 juni 2010


Opening op vrijdag 11 juni om 11 uur

Cuijk, 8 juni 2010 - Op vrijdag 11 juni om 11.00 uur opent wethouder Cultuur Willemieke Vervoort een nieuwe expositie in de publiekshal van het gemeentehuis in Cuijk. Het is een expositie van Cuijkenaar David Polman. De expositie bevat vertellingen met foto’s.

Expositie
De 28-jarige David Polman uit Cuijk werd geboren met een verstandelijke beperking. Schrijven en lezen kan hij niet. Hij vormt een eigen beeld bij wat hij ziet en hoort. David stelde met Els Bloemen een gedichten- en foto-expositie samen die vanaf 11 juni aanstaande te zien is in de publiekshal van het gemeentehuis. Ook worden er op tien panelen gedichten getoond van andere mensen met een verstandelijke beperking. Deze expositie is tijdens openingstijden te bezichtigen tot 1 september aanstaande. De expositie is mede mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Brabant.

Prokkel
De expositie wordt georganiseerd in het kader van de landelijke Prokkel. In voor een prikkelende ontmoeting met iemand met een verstandelijke beperking? Dat kan tijdens de landelijke Prokkel, de Verstandelijk gehandicapten tweedaagse die traditiegetrouw wordt gehouden in het tweede weekend van juni. Dit jaar valt de Prokkel op vrijdag 11 en zaterdag 12 juni. Prokkel is het thema van de Verstandelijk gehandicapten tweedaagse. Een Prokkel is een prikkelende ontmoeting tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking. Doel is om de integratie en participatie van mensen met een verstandelijke beperking te verbeteren.
advertentie