BiblioPlus en De Weijer starten weer met VPRO Tegenlicht Meet Up_ Deel dit artikel ‹ Terug

BiblioPlus en De Weijer starten weer met VPRO Tegenlicht Meet Up

Geplaatst op: dinsdag 8 september 2020


De bibliotheek in Boxmeer en De Weijer organiseren een aantal keer per jaar VPRO Tegenlicht Meet Ups. Deze avonden zijn gekoppeld aan één van de afleveringen van VPRO Tegenlicht en vinden plaats in de theaterzaal van De Weijer. De lockdown en het faillissement van het theater gooiden eerder dit jaar roet in het eten. Maar nu de bibliotheken weer open zijn en theater De Weijer een doorstart heeft kunnen maken, kunnen er voorzichtig weer gezamenlijk culturele activiteiten georganiseerd worden.

Woensdag 23 september staat de Meet Up in het teken van de aflevering ‘China alles onder controle’. De uitzending start om 19.30 uur op het grote doek. Onder leiding van moderator Tom Verstappen wordt de uitzending – vanaf ongeveer 20.15 uur - besproken met relevante gasten. Uiteraard volgen we de RIVM maatregelen. Vooraf aanmelden is daarom nodig. Toegang voor bibliotheekleden is gratis, niet-leden betalen €2,50.

China alles onder controle
Nu de rol van China in de nieuwe wereld na Corona belangrijker is dan ooit, worden we gedwongen anders te kijken naar het land. Maar hoe doe je dat als betrouwbare informatie uit China moeilijk te krijgen is? Wat speelt er nu precies in China en hoe kunnen we het land beter begrijpen, nu het ook in ons deel van de wereld zijn invloed vergroot?
Centraal deze Meet Up staat het begrip controle (van de overheid/bedrijven/media) en de vrijheid van het individu versus de bescherming van het collectief. Hoe ver mogen en kunnen we hier in gaan? Hoe gaat dit in China en hoe gaan wij hier in Nederland mee om?
Panelleden
Op 23 september gaat Tom Verstappen in gesprek met een aantal zeer interessante gasten die hun licht laten schijnen op China en deze vraagstukken.

De eerste gast is Willem van Genugten. Willem is emeritus hoogleraar Internationaal Recht aan de Universiteit Tilburg, weet alles over burgerlijke vrijheid en botsende grondrechten. Hoe gaan wij in Nederland om met de vrijheid van het individu versus de bescherming van het collectief?
De tweede gast is Max van Lankveld, geboren en getogen in Boxmeer. Max was van september 2018 tot mei 2020 werkzaam als docent op een internationale basisschool in Beijing in China. Door de uitbraak van het COVID-19 virus moest hij helaas terug naar Nederland. Hij kan uit eigen ervaring vertellen hoe het is om in China te wonen en wat hij daar heeft gemerkt van de controle en macht van de overheid.

Houd de website en Facebook in de gaten voor de derde gast. Ga voor een overzicht van alle Meet Ups en om aan te melden naar www.biblioplus.nl.

Let op: In verband met de geldende coronamaatregelen en RIVM-adviezen is het aantal deelnemers aan deze bijeenkomst beperkt tot maximaal 50. We richten de ruimte zodanig in dat het te allen tijde mogelijk is voldoende afstand tot elkaar te behouden, en treffen de nodige hygiënemaatregelen. We houden nauwlettend in de gaten wat de ontwikkelingen zijn en passen indien nodig de bijeenkomst aan. We vragen dan ook je begrip voor eventuele wijzigingen.

advertentie