Musicals Cuijkse basisscholen op het witte doek_ Deel dit artikel ‹ Terug

Musicals Cuijkse basisscholen op het witte doek

Geplaatst op: vrijdag 19 juni 2020


Ook dit jaar voeren de leerlingen van de basisscholen Harlekijn en Startblok hun eindmusical op in de grote zaal van Schouwburg Cuijk. Met één verschil: het publiek zit deze keer niet in de zaal, maar verderop in de bioscoop.
Traditiegetrouw sluiten de Cuijkse basisscholen Harlekijn en ‘t Startblok hun schooljaar af met een eindmusical in Schouwburg Cuijk. Dit jaar zou vanwege de corona-maatregelen maar een beperkte groep ouders in de zaal mogen zitten. De schouwburg besloot daarop de samenwerking te zoeken met de bioscoop.
Zo ontstond het idee om opnames van de musical te vertonen in de bioscoopzaal. Niet alleen van de twee scholen die in de schouwburg optreden, maar ook van De Nienekes en De Wingerd, die hun musical elders opnemen.

Paul van de Mark, een van de initiatiefnemers van Bioscoop Industry vertelt: “Het voordeel van onze bioscoopzaal is dat we de musical meerdere keren kunnen vertonen. We zijn erg blij dat we elkaar op deze manier kunnen aanvullen en willen in de toekomst dan ook zeker vaker samenwerken.”
Meerdere vertoningen
De musicals worden op twee dagen vertoond: een keer voor de ouders en een keer voor de opa’s en oma’s. De fans worden hierbij over drie zalen verdeeld. Hierdoor kunnen zij allemaal hun (klein)kinderen zien schitteren op het toneel.
Volgens Marco Jansen, directeur van basisschool ’t Startblok, vinden de leerlingen het heel bijzonder dat hun musical straks in de bioscoop te zien is: “Aanvankelijk waren ze teleurgesteld omdat er geen publiek zou zijn, maar nu ze weten dat het wordt uitgezonden in de bioscoop, voelen ze toch wel die spanning dat de musical er goed uit moet zien.”
Op de avond van de vertoning wordt er echt een feestje van gemaakt, vertelt Jansen: “We leggen de rode loper uit en zetten er zogenaamde fotografen en een journalist naast, om er echt een moment van te maken. De eindmusical is nu anders dan anders, maar gelukkig in positieve zin. Wie kan nou zeggen dat hij zichzelf op groot scherm gezien heeft?”

De opnames in Schouwburg Cuijk vinden plaats op vrijdag 26 juni en vrijdag 3 juli. De vertoningen in de bioscoop zijn tussen 30 juni en 12 juli.

  What do you want to do ? New mailCopy   What do you want to do ? New mailCopy
advertentie