Things will get better'_ Deel dit artikel ‹ Terug

Things will get better'

Geplaatst op: dinsdag 12 mei 2020


Lin Houtman

Lin Houtman bekijkt met een kritische blik het hedendaagse streven naar geluk. In een tijd waarin religie een steeds kleinere rol in de maatschappij gaat spelen, moeten mensen zelf op zoek naar hun persoonlijke levensfilosofie. Haar werk is een reactie op hedendaagse inspirerende slogans, gesprokkelde levenswijsheden en voorgekauwde zingeving. Het streven naar geluk wordt kritisch bekeken, uitvergroot en soms ook geridiculiseerd.

Houtman merkt op hoe de commercie vaak inspeelt op onze verlangens en ons antwoorden voorschotelt in de vorm van producten en diensten: "Het is niet ongewoon dat merken hun producten proberen te verkopen met vage levenslessen of veelbelovende vooruitzichten. Zelfs een theezakje kan je aansporen om te 'zingen vanuit je ziel', of je aanraden om een 'vuurtoren te zijn'."

Vaak vertroebelen al die voorspiegelingen onze blik en raken we verstrikt in levenswijsheden die zonder context hol lijken. We zien door het woud van regenbogen niet meer hoe een eenvoudige lichtstraal door het raam naar binnen valt en onze kamer verlicht. Deze twee maanden doet Lin Houtman ons de belofte:

"Things will get better, I promise."

Tekst: Nina de Vroome

elke dag te zien in Museum van Alle Tijden t/m 28 juni 2020
         
advertentie