Deel dit artikel ‹ Terug

De Bibliotheken gaan weer open!

Geplaatst op: maandag 11 mei 2020


Inmiddels is bekend dat bibliotheken vanaf maandag 11 mei weer open mogen. Dat is goed nieuws! De BiblioPlus wil haar bezoekers graag weer ontvangen in de verschillende vestigingen maar uiteraard met aangepaste veiligheidsregels. De Bibliotheek gaat daarom niet meteen aanstaande maandag open.

Om alles veilig te laten verlopen voor medewerkers en bezoekers, worden diverse aanpassingen doorgevoerd in de vestigingen. Dit kost nog tijd en we vragen daarom om geduld.

De eerste stap richting heropening is dat we vanaf maandag 11 mei gereserveerde boeken gaan uitgeven aan de deur van de Bibliotheek. Momenteel zijn we bezig de vervoersdienst weer op te starten en de reserveringen te verwerken. Zodra een boek klaar staat, nemen we contact op met de lener. We vragen onze leners de komende week alleen naar de Bibliotheek te komen als we hebben laten weten dat er materialen klaarliggen. Teruggebrachte materialen gaan 72 uur in quarantaine.

We streven ernaar om in de week van 18 mei de meeste Bibliotheken met aangepaste openingstijden en strikte veiligheidsmaatregelen open te stellen. Dit zal echter niet meteen voor alle Bibliotheken gelden. Een overzicht van welke Bibliotheek wanneer precies open gaat, is binnenkort te vinden op onze website.

De basisscholen gaan maandag 11 mei weer open. De dienstverlening via de Bibliotheken op School wordt dan ook weer opgestart in nauw overleg met alle 57 scholen.

Houd onze website en sociale media in de gaten voor het laatste nieuws!
www.biblioplus.nl
advertentie