Deel dit artikel ‹ Terug

Anderhalve meter Oorlogsmuseum

Geplaatst op: vrijdag 10 april 2020


Als de Corona-crisis over is, krijgen bezoekers ruim baan in het Oorlogsmuseum in Overloon. Want dat is van levensbelang voor het voortbestaan van het museum. Het wil daarom het eerste anderhalvemetermuseum van Nederland worden.

Elke dag dat het museum langer dicht is, wordt de bodem onder het museum dieper. Het wil dus zo snel mogelijk weer open en doet daar alles aan.

Premier Rutte sondeerde eerder deze week de “anderhalve-meter economie”. Het museum verwacht dat de zogenaamde intelligente lock-down nog lang kan duren. Maar óók dat de heropening daarna van winkels, musea enz. in kleine stapjes gaat gebeuren. Daaraan zullen strenge voorwaarden gekoppeld zijn.

Het museum wil daarom zo snel mogelijk corona-proof worden, afgestemd op de anderhalve meter van Rutte. Het museum heeft vandaag een AMT ingesteld, een Anderhalve Meter Team. Dat moet onderzoeken hoe voldoende ruimte gemaakt kan worden voor veilig bezoek, veilig inhalen en voor éénrichtings-wandelverkeer voor bezoekers.

Gelukkig voor het museum is de fietsbrug al drie meter breed. Wat het museum betreft zou die dus vandaag al open mogen. Maar voorlopig houdt het museum rekening met een sluiting die nog tot 1 juni duurt.

www.oorlogsmuseum.nl