Deel dit artikel ‹ Terug

Museum Het Petershuis tijdelijk dicht wegens Coronavirus

Geplaatst op: maandag 16 maart 2020


Zoals de meeste musea in ons land, sluit ook Museum Het Petershuis zijn deuren wegens het Coronavirus, vooralsnog tot en met 31 maart.

Afgelopen vrijdag liet premier Mark Rutte tijdens een persconferentie weten dat per direct evenementen met meer dan honderd bezoekers verboden zijn en afgelast dienen te worden. Dit verbod geldt ook voor locaties waar meer dan honderd mensen komen, zoals musea en theaters. Hoewel er in Museum Het Petershuis minder dan honderd bezoekers tegelijkertijd worden verwacht, realiseert het museumbestuur zich dat zowel bezoekers als vrijwillige medewerkers in veel gevallen behoren tot een risicogroep. Hun gezondheid staat boven alles. Tijdelijke sluiting van het museum is daarom onvermijdelijk. Deze maatregel geldt vanaf woensdag 18 maart.

Het museum is de exposant van de op zaterdag 14 maart geopende expositie ‘Schering en Inslag’, José Rondeel, dankbaar voor haar begrip voor deze maatregel. Het museum onderzoekt de mogelijkheid om de tentoonstelling van haar prachtige wandkleden te verlengen (of op een later tijdstip te herhalen). Gehoopt wordt dat haar werk vanaf 1 april weer op de gebruikelijke wijze in het museum is te zien; in ieder geval tot de oorspronkelijk geplande einddatum 13 april. De laatste berichten daarover kunt u vinden op de website www.museumhetpetershuis.nl of op de facebookpagina @museumhetpetershuis.

advertentie