Deel dit artikel ‹ Terug

Mantelzorg overkomt je, maar hoe blijf je zelf in balans?

Geplaatst op: donderdag 9 januari 2020


'CURSUS ‘DE ZORG DE BAAS’

Op woensdagochtend 19 februari 2020 start de ondersteuningscursus ‘De Zorg de baas’ in Boxmeer.
Deze wordt gegeven door Centrum Mantelzorg Land van Cuijk in samenwerking met MEE.
De cursus is bedoeld voor mantelzorgers uit het Land van Cuijk die langdurig zorgen voor een kind, partner, ouder of vriend(in).

De zorg verschilt natuurlijk per situatie, maar de zorg voor een ander komt meestal op de eerste plaats. Als de zorg langdurig en intensief is, merk je dat de zorg steeds meer van je vraagt. De aandacht en hulpverlening zijn meestal gericht op diegene die zorg nodig heeft, maar in deze cursus sta jij centraal. Hoe hou je de regie over het eigen leven en kun je de zorg met voldoening blijven volhouden? Tijdens deze cursus leer je hoe je de balans (weer) vindt tussen zorgen voor een ander en zorgen voor jezelf.

Tijdens de cursus wordt er gewerkt met een informatieve cursusmap. Ook is er ruimte voor het uitwisselen van ervaringen. De volgende onderwerpen komen aan bod:

Gevoelens (h)erkennen en leren grenzen aangeven
Stress en ontspanning
Kwaliteiten benutten
Hulp en steun vragen
Communicatie en assertiviteit

De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten van 2 uur en één terugkombijeenkomst en is gratis.
De bijeenkomsten zijn van 10:00 tot 12:00 uur en zullen plaatsvinden in De Weijer (bibliotheek), Raetsingel 1 in Boxmeer
Voor meer informatie en aanmelding (tot 11 februari), kun je terecht bij Centrum Mantelzorg Land van Cuijk. Telefoon: 0485-846739 of e-mail: info@mantelzorglvc.nl.
advertentie