Deel dit artikel ‹ Terug

Maak kans op een reis naar Madagaskar in Zoo Parc Overloon!

Geplaatst op: dinsdag 15 mei 2007


In het kader van de Europese Madagaskar Campagne* is een fotowedstrijd georganiseerd door de Nederlandse dierentuinen die aangesloten zijn bij de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD). Ook bezoekers van Zoo Parc Overloon kunnen hier aan meedoen! Door een originele foto te maken van een Madagassische diersoort, maken ze kans op een geheel verzorgde reis naar Madagaskar aangeboden door Sawadee Reizen.

Onder de campagnenaam Go MAD! worden tijdens de Madagaskar Campagne in Zoo Parc Overloon diverse activiteiten georganiseerd waaronder de landelijke Madagaskar fotowedstrijd. Bezoekers van Zoo Parc Overloon ontmoeten tijdens hun bezoek aan het park onder andere ringstaartmaki’s, witgezichtmaki´s en zwart-witte vari´s, van oorsprong Madagassische dieren. Wanneer ze een originele foto van één van deze diersoorten maken en deze voor 30 september digitaal insturen naar Zoo Parc Overloon via overloonzoo@zodiaczoos.nl, maken ze kans op een geheel verzorgde reis naar Madagaskar! Voor de voorwaarden kunnen de fotografen tevens terecht op www.overloonzoo.nl.

Tot en met 30 september wordt iedere maand een ‘foto van de maand’ uitgekozen en geplaatst op de website van de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen, www.nvdzoos.nl. De fotograaf met de winnende foto van alle dierenparken wint de reis naar Madagaskar, daarnaast wordt tevens voor elke NVD dierentuin een winnende foto uitgekozen. De winnende fotograaf van Zoo Parc Overloon krijgt een gezinsabonnement van het park aangeboden. Alle ingezonden foto’s gemaakt in Zoo Parc Overloon zullen op www.overloonzoo.nl worden getoond.*Madagaskar Campagne 2007

Madagaskar is een eiland voor de kust van Afrika waar veel bijzondere dier- en plantensoorten voorkomen die nergens anders ter wereld voorkomen. Sinds de komst van de mens gaat het helaas steeds slechter met de natuur op Madagaskar. Verschillende diersoorten zijn uitgestorven door overbejaging en momenteel worden zelfs hele ecosystemen vernietigd. Door de groeiende bevolking is steeds meer natuur op het eiland verdwenen. De oorspronkelijke begroeiing heeft plaats gemaakt voor weidegebieden en landbouwgrond. De bodem van Madagaskar is daar echter niet op ingesteld waardoor de vruchtbare grond door erosie wordt weggespoeld.

Daarom staat 2007 in veel Europese dierentuinen, aangesloten bij de Europese Vereniging van Dierentuinen en Aquaria (EAZA), in het teken van Madagaskar. De dierentuinen proberen mensen bewust te maken van de problematiek op het eiland en zamelen geld in om natuurbehoudprojecten op Madagaskar te steunen.
advertentie