Beugen gaat voor nul!_ Deel dit artikel ‹ Terug

Beugen gaat voor nul!

Geplaatst op: vrijdag 22 november 2019


Een snelheidsmeter die goed weggedrag beloont! Deze bijzondere meter doet een tour door Brabant. Na onder andere Helmond, Eerde, Huisseling, Lith en Hooge Zwaluwe is het nu de beurt aan Beugen. Iedereen die zich op de Dorpsstraat aan de snelheid houdt, brengt geld in de spaarpot. Het totaalbedrag komt ten goede aan de verkeersveiligheid van het dorp. Wethouder Verstraaten doet de aftrap op vrijdag 29 november om 10.00 uur, aan de Dorpsstraat (ter hoogte van het sportpark). U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Op de Dorpsstraat in Beugen wordt regelmatig te snel gereden, een weg met veel kinderen door de sportvelden en de basisschool. In de eerste week van november heeft er een snelheidsmeting plaatsgevonden en hieruit is gebleken dat 71% van de voorbijgangers de maximumsnelheid overschreed. De hoogst gereden snelheid was 83 km/uur. Reden voor de gemeente om het eens anders aan te pakken en deze snelheidsmeterspaarpot van NUL verkeerdoden Brabant in te zetten.

Minder snelheidsovertreders
In mei 2018 werd de snelheidsmeter met beloning voor het eerst ingezet. De Helmondse Dijksestraat is een 30-km zone, waar in 2017 al twee ‘gewone’ snelheidsmeters hingen. Destijds overschreed 64% van de voorbijgangers de maximumsnelheid. De hoogst gereden snelheid was 86 km/uur. Tijdens de inzet van de nieuwe snelheidsmeter daalde het percentage snelheidsovertreders naar 42% en was de hoogst gemeten snelheid 71 km/uur. De bestuurders die zich wél aan de snelheid hielden, brachten gezamenlijk 500 euro in de spaarpot.

Hoe werkt de spaarpot?
Iedere bestuurder van een motorvoertuig, die zich aan de snelheidslimiet houdt en de snelheidsmeter passeert, zorgt ervoor dat er geld in de spaarpot komt. Dit is direct zichtbaar op het bord. De provincie Noord-Brabant is eigenaar van de snelheidsmeter. Gemeenten kunnen de meter inzetten op een locatie naar keuze. De bijzondere spaarpot is in 2018 en 2019 door heel Brabant te zien.

Brabant gaat voor NUL verkeersdoden
In de provincie Noord-Brabant werken gemeenten, provincie, politie, Rijkswaterstaat, en ook scholen samen aan de verkeersveiligheid. Het motto is: Brabant gaat voor NUL verkeersdoden. Ze willen bereiken dat álle Brabanders goed opletten in het verkeer én zich houden aan de snelheid. Dat is hard nodig, want in 90% van alle ongelukken komt door menselijk gedrag; niet opletten, of te hard rijden. Daar kun je dus zelf wat aan doen!
advertentie