Deel dit artikel ‹ Terug

Doe mee met de Brabantse Dorpen Derby

Geplaatst op: maandag 10 mei 2010


Meld uw project aan voor de Dorpen Derby.
De Brabantse Dorpen Derby is een spannende strijd tussen projecten voor eenmooier, beter of leefbaarder dorp. U kunt zich nog tot 1 juni aanmelden op www.brabant.nl/dorpenderby. Daar vindt u ook de projecten die al meedoen, de spelregels en handige tips voor meer kans op een finaleplaats.

Leefbaarheid voor dorpsbewoners
Uit reconstructiegebied Peel en Maas zijn drie aanmeldingen binnen. Vorig jaar stonden uit Peel en Maas De Dorpsservicewinkel uit Gassel en het Graancirkelproject uit Oploo in de zinderende finale. Toen ging de Dorpshuiskamer in Esbeek er met de hoofdprijs vandoor.

Dit jaar liggen alle kansen weer open. Of het nu gaat om een nieuwe ontmoetingsplaats voor jong en oud, cultureel erfgoed of zorginitiatieven, alle grote en kleine projecten voor meer leefbaarheid mogen meedoen.

Gedeputeerde Brigite van Haaften-Harkema: ‘Met deze wedstrijd stimuleren we dorpsbewoners om met elkaar te werken aan een prettig leven in hun dorp. Het draait allemaal om mensen en hun enthousiasme.’

Flinke boost
Er staat veel op het spel. Negen finalisten mogen straks 10.000 euro aan hun leefbaarheidsproject besteden. Bovendien krijgt hun project een flinke boost. Een televisieprogramma van Omroep Brabant volgt ze op de voet in hun strijd om de hoofdprijs. Ook via internet en Twitter kunnen fans hun favoriet volgen. Vanaf 1 oktober kan via de website op de finalisten gestemd worden.

Negen gebieden
Dit jaar maakt de Brabantse Dorpen Derby deel uit van de revitalisering van het Brabantse platteland. Daarvoor is de provincie verdeeld in negen gebieden. Negen gebiedscommissies buigen zich straks over de inzendingen uit hun gebied en kiezen daaruit één finalist. Zo’n commissie bestaat uit vertegenwoordigers van lokale overheden en maatschappelijke organisaties, zij weten heel goed wat er speelt in op het platteland. Van de negen finalisten kiest een deskundige jury onder voorzitterschap van gedeputeerde Brigite van Haaften-Harkema, samen met het Brabantse publiek, de uiteindelijke winnaar.

U kunt zich nog tot 1 juni aanmelden op www.brabant.nl/dorpenderby.
advertentie