Deel dit artikel ‹ Terug

Mill en Sint Hubert Fietsstad van 2020?

Geplaatst op: dinsdag 29 oktober 2019


Nog één week kan Nederland zijn stem uitbrengen voor Fietsstad 2020, het onderzoek waarmee de Fietsersbond in kaart brengt waar in Nederland fietsers het beste af zijn. Bijna alle Nederlandse gemeenten hebben al voldoende enquêtes voor een betrouwbaar beeld. De gemeente Mill en Sint Hubert blijft helaas achter.

Met de gegevens uit de Fietsstad verkiezing kan de gemeente de voorzieningen voor fietsers verbeteren. Denk aan het veilig maken van gevaarlijke kruisingen of het weghalen van paaltje op het fietspad. Een beter fietsklimaat betekent dat het veiliger en fijner wordt voor fietsers, maar ook voor alle andere weggebruikers. Om een goed beeld te krijgen van het fietsklimaat is het belangrijk om per gemeente minimaal vijftig ingevulde enquêtes te hebben. Helaas heeft Mill en Sint Hubert de ondergrens nog niet gehaald. Volgens Carmen Meijer van de Fietsersbond is het voor fietsers in de gemeente nog niet te laat om mee te doen aan het grootste fietsonderzoek van Nederland. “Iedere mening telt. Wij willen dat ook Mill en Sint Hubert kans maakt op een plekje in de top 100. Daar hebben we stemmen voor nodig. En ook late stemmers maken natuurlijk kans op een Gazelle e-bike.”

Over de verkiezing
Fietsstad 2020 is een verkiezing die tweejaarlijks wordt georganiseerd door de Fietsersbond. Iedere deelnemer draagt bij aan een beter fietsklimaat en maakt bovendien kans op het winnen van de nieuwste elektrische stadsfiets van Gazelle, de CityGo C7 HMS. Er wordt uiteindelijk één gemeente verkozen tot Fietsstad 2020. Daarnaast zijn er verschillende subcategorieën waarin winnaars worden gekozen, zoals beste grote gemeente, beste middelgrote gemeente en beste kleine gemeente. Invullen kan tot en met 31 oktober, de prijsuitreiking is eind februari 2020.

Meer informatie via: Fietsersbond persvoorlichting via 030-2918111. Of op www.fietsstad2020.nl
advertentie