Deel dit artikel ‹ Terug

Kinderen leren programmeren en 3D printen in het TechLab

Geplaatst op: dinsdag 20 augustus 2019


Robots, films, games... goed nieuws voor kinderen die geïnteresseerd zijn in deze onderwerpen: het TechLab van BiblioPlus gaat door en breidt zelfs uit! In het TechLab van BiblioPlus maken kinderen kennis met nieuwe media en technologie tijdens verschillende Expedities. Deze Expedities bestaan uit vier bijeenkomsten die na schooltijd plaatsvinden in één van de bibliotheken in het Land van Cuijk en Maasduinen. De programmering van de Expedities gaat van start aan het begin van het nieuwe schooljaar.

Vanaf 26 augustus kunnen kinderen vanaf 8 jaar meedoen met TechLab Expedities. In het najaar staan de onderwerpen programmeren, film maken, 3D printen en robotica op het programma. Maar het TechLab heeft de komende tijd nog veel meer te bieden! Dankzij de positieve reacties op het TechLab wordt het aanbod uitgebreid met twee nieuwe Expedities. Bij ‘Expeditie Programmeren 2’ gaan kinderen zich verder verdiepen in programmeertalen. En bij de nieuwe Expeditie ‘Website bouwen’ gaan kinderen aan de slag met hun eigen website.
Het belooft een mooie tijd te worden voor het TechLab. Naast de Expedities organiseert het TechLab van BiblioPlus allerlei activiteiten waarmee zoveel mogelijk kinderen bereikt worden. Het TechLab geeft lessen op scholen en organiseert eenmaal per maand de Playground, waar kinderen en ouders samen aan de slag kunnen met LEGO, programmeergames of een VR bril. Daarnaast wordt het TechLab vanaf september ook aangeboden bij bibliotheken in de regio. Het inmiddels uitgebreide team van Technauten staan te popelen om nieuwe kinderen te ontvangen in de bibliotheken en op scholen. De inschrijving voor de Expedities zijn nu geopend.
Op de hoogte blijven de activiteiten van het TechLab? Of inschrijven voor de TechLab Expedities?
Dat kan via de website van BiblioPlus: www.biblioplus.nl/techlab