Ruim duizend naamsuggesties voor nieuwe gemeente _ Deel dit artikel ‹ Terug

Ruim duizend naamsuggesties voor nieuwe gemeente

Geplaatst op: donderdag 15 augustus 2019


Naamgevingscommissie selecteert top 3

Cuijk, Boxmeer en Sint Anthonis, 6 augustus 2019 – Inwoners van de gemeenten Cuijk, Boxmeer en Sint Anthonis konden van 1 juli t/m 4 augustus een naam indienen voor hun nieuwe gemeente, die per 1 januari 2022 ontstaat wanneer de drie gaan herindelen. 1037 naamsuggesties zijn ingediend. De naamgevingscommissie gaat aan de slag om een top 3 te selecteren, waarna inwoners kunnen stemmen.

1037 naamsuggesties

“We zijn erg blij met dit resultaat”, laat burgemeester Sijbers van Sint Anthonis weten. “Uit ervaring van andere gemeenten die een herindeling meegemaakt hebben, wisten we dat 400 een te verwachten aantal naamsuggesties is bij gemeenten van deze omvang. Dat het nu meer dan verdubbeld is, getuigt van de grote betrokkenheid van de inwoners van de drie gemeenten. Complimenten aan de inwoners zijn op hun plaats.”

Stemmen
De naamgevingscommissie, bestaande uit drie inwoners per gemeente, is nu aan zet. Zij gaan alle inzendingen bespreken en selecteren een top 3. Volgens planning kan deze top 3 in de tweede week van september gepresenteerd worden. Kort daarna kunnen alle inwoners een stem uitbrengen op hun favoriete naam. Daarover wordt iedereen op korte termijn geïnformeerd. Ook dan is de centrale vraag: Waar wil jij straks thuiskomen?

Kijk voor meer informatie op www.samenonderwegnaareennieuwegemeente.nl 
advertentie