Deel dit artikel ‹ Terug

Resort De Kraaijenbergse Plassen

Geplaatst op: dinsdag 13 augustus 2019


Nieuwe eigenaar gaat onder nieuwe naam, Resort De Kraaijenbergse Plassen, voor forse kwaliteitsimpuls zorgen EuroParcs neemt camping Op den Drul over.

Camping Op den Drul in Linden is vanaf 1 augustus in andere handen. De familie Bardoel heeft de camping verkocht aan een ander familiebedrijf, EuroParcs. Dit bedrijf met vijftien resorts in binnen- en buitenland gaat fors investeren in de locatie: de camping wordt omgeturnd tot een luxe resort met ongeveer honderd vakantiewoningen. Resort De Kraaijenbergse Plassen, zoals de locatie vanaf 1 augustus heet, gaat in de woorden van directeuren Wim en Wouter Vos ‘eruit springen’.
De onderneming, waarvan het hoofdkantoor in Apeldoorn zetelt, kan een cv overleggen waaruit daadkracht spreekt. EuroParcs heeft onder meer op Bonaire, in België, rondom het Veluwemeer en aan het Markermeer resorts ontwikkeld waarbij het woord comfort in hoofdletters geschreven kan worden. "Want dát is wat de consument anno 2019 wil”, aldus de twee broers. "En dan hebben we het niet alleen over Nederlandse vakantievierende gezinnen, maar ook over vakantiegangers uit het buitenland. Overigens is de locatie ook erg belangrijk: niet alleen De Kraaijenbergse Plassen zelf maar ook de openvaarverbinding met de Maas maakt het resort in spe erg bijzonder. We gaan de verbinding met het water versterken, want op het resort zijn kavels te koop aan het water met een fantastisch uitzicht over de Kraaijenbergse Plassen. Daarnaast zetten we ook in op waterrecreatie, want dat speelt een steeds belangrijkere rol in de vakantiebeleving. Zo wordt het mogelijk om met een boot aan te meren bij een vakantiewoning. Dit alles in combinatie met het natuurschoon van het Land van Cuijk en de nabijheid van het historische Nijmegen met al zijn winkels en uitgaansmogelijkheden maken dat wij ervan overtuigd zijn dat Resort De Kraaijenbergse Plassen een recreatieparel gaat worden.” Ook al omdat EuroParcs tevens in andere faciliteiten en voorzieningen investeert. Zo komt er een nieuw hoofdgebouw met een receptie en veelzijdige horeca. 

Werkgelegenheid

De upgrade van de huidige camping is ook goed nieuws voor de werkgelegenheid in de regio, zo betogen Wim en Wouter Vos. ,,De ontwikkeling van elk van onze resorts gebeurt veelal door lokale bedrijven en we nemen daarna voor de horeca en het beheer van onze faciliteiten en resorts het liefst medewerkers uit de regio aan waar het resort gelegen is. Daarnaast dragen de resorts bij aan de aantrekkingskracht van de diverse regio’s als toeristische trekpleister. En al onze gasten besteden ook hun geld in de omgeving wat goed is voor bijvoorbeeld de plaatselijke detailhandel.”

Investeringskans

Het resort in wording belooft niet alleen veel voor vakantievierende gezinnen maar ook voor particulieren en ondernemers op zoek naar rendement. Net zoals op de andere resorts van EuroParcs worden de vakantiewoningen verkocht aan investeerders. EuroParcs onderscheidt zich op dit vlak van andere partijen omdat het mogelijk is ook de bijbehorende grond te kopen. De investeerder wordt in het vervolg met de verhuur van de vakantiewoning volledig door het Apeldoornse familiebedrijf ontzorgd. De verkoop start medio september. Voor meer informatie kan men terecht op www.europarcsverkoop.nl.
advertentie