Deel dit artikel ‹ Terug

Liefde en waardering in de kloostertuin van Roepaen tijdens Roepaen Reggae Camp

Geplaatst op: dinsdag 30 juli 2019


In 2013 organiseerde klooster Roepaen voor het eerst een Reggae festival, nu kriebelde het weer en komt de organisatie 31 augustus & 1 september terug met een nieuwe editie: Reggae Camp.

Op de binnenplaats van klooster Roepaen presenteert de organisatie een breed programma van vette bands en DJ’s uit binnen- en buitenland. Dit jaar gaan ze voor de complete laidback Reggae experience en kun je ook in het prachtige kloosterpark kamperen: Reggae Camp. Op 31 augustus staan er van 12.00 – 04.00 uur acts op het programma en voor de échte genieters is er de tweede dag van 10.00 -18.00 uur een exclusief programma.    Op het programma staan: Little Roy & the Redemption Band, Samora, Boomshakalak Soundsystem, Joggo, Royal Sounds, Banda Senderos, E-mann & Dreadless, Roots Creation, Reggae Bomb, DJ Tin Wish Tin en Unitedsounds Soundsystem.

Headliner van het festival is reggaelegende Little Roy, die op 31 augustus voor het eerst solo in Nederland te zien is! Backing tijdens dit eerste Nederlandse solodebuut is the Redemption Band. Little Roy is een van de grondleggers van het Roots & Reggae tijdperk en de eerste die het woord ‘Reggae’ in een nummer gebruikte. The Redemption Band bestaat uit de beste reggaemuzikanten van eigen bodem en verzorgde de backing van verschillende Reggae grootheden zoals Culture, Eek-A-Mouse en Mighty Diamonds.

De line-up bestaat verder uit een lekker divers programma, zo is Samora is dé nieuwe reggaesensatie van Nederland. Joggo is een bekende naam in de reggae-scene en speelt tijdens Reggae Camp oud en nieuw materiaal. De jonge gasten van Royal Sounds brengen positieve roots reggae uit de UK. Het uit Essen (DE) afkomstige Banda Senderos speelt -met een 9-koppige crew- dancehall gemixt met reggaegrooves en blazers die surfen op een vette bass. E-Mann & Dreadless slaagt er overal in om een sfeer van verbondenheid te creëren, en dát gaan we voelen. One drops, rockers, rub-a-dub-stijl, hoornsecties, scherpe teksten en zoete melodieën: authentieke rootsrock reggae komt van Roots Creation. De reggaefamilie van Boomshakalak Soundsystem is een graag geziene gast op festivals en mag natuurlijk ook op Reggae Camp niet ontbreken. Unitedsounds Soundsystem, DJ Tin Wish Tin en ReggaeBomb maken het programma compleet.

Klooster Roepaen ligt op 20 autominuten onder Nijmegen. De landelijkgelegen historische locatie host regelmatig festivals en feesten in het kloostergebouw. In Retraite Festival, Hidden Monastery, Uurwerk en Woodstock Festival worden jaarlijks bij klooster Roepaen georganiseerd.    Een dagticket voor zaterdag 31 augustus kost € 25,- en de genieters die een vol weekend in Reggae sferen willen vertoeven betalen € 40,- (incl. camping en programma op zondag). Tickets zijn te koop via www.roepaenreggae.nl
advertentie