Deel dit artikel ‹ Terug

62e Brabantsedag Heeze: Cuijk in de grootste theaterparade van het jaar

Geplaatst op: dinsdag 2 juli 2019


Op zondag 25 augustus 2019 is de rollende theaterparade wederom het hoogtepunt van Brabantsedag Heeze. Binnen het thema voor deze 62e editie, ‘Wat beweegt Brabanders’, is de Wolvenjacht in 1815 in Cuijk één van de onderwerpen.
In de parade van de Brabantsedag komen gebeurtenissen uit het verleden tot leven, gekoppeld aan het jaarthema en het Hertogdom Brabant. Dit jaar is het thema ‘Wat beweegt Brabanders’ de inspiratiebron voor de zestien wagenbouwersgroepen. Waarom willen mensen ergens anders heen, vluchtend, ontsnappend, verjagend, op zoek naar een beter leven, of om andere beweegredenen?
Wolvenjacht Cuijk in 1815 - Dreiging en spanning is het onderwerp dat Vriendenkring De Laarstukken tot leven gaat brengen. De wagen laat een decor zien van spanning en saamhorigheid, waarbij de beroering en beweging van duizenden boeren en bewoners rondom Cuijk wordt uitvergroot. De vroege voorbereiding met netten, knuppels, rieken en op stokken gepriemde schapenkoppen tonen de start van de jacht in 1815. Het bouwen en vormgeven van de wagen, de styling, aankleding en de acteursrepetities zijn op dit moment in volle gang.
De grootste theaterparade van het jaar, met nog vijftien andere Brabants-historische onderwerpen, is het hoogtepunt van Brabantsedag Heeze, op zondag 25 augustus van 10.00 tot 19.00 uur. De theaterparade zelf start om 13.30 uur.
Voor en na de parade is op aangeklede sfeerpleinen in Heeze een compleet programma te beleven met exposities, muziek, (straat)theater, entertainment, vertier en catering.

Toegangs- en tribunekaarten voor het belevenement zijn binnenkort online te bestellen op brabantsedag.nl/tickets
(kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang).
advertentie