Deel dit artikel ‹ Terug

Wie verdient dit jaar de Dr. Peelen?

Geplaatst op: vrijdag 31 mei 2019


Ook dit jaar worden de Dr.Peelen Cultuurprijs en Stimuleringsprijs voor bijzondere culturele prestaties in onze gemeente uitgereikt. Tot 1 oktober 2019 kunt u personen of organisaties voordragen op drpeelen.nl. Via de website hebt u binnen 10 minuten al een voordracht gedaan.

Wie en wat?
Iedereen kan een persoon, vereniging of instelling voordragen die zich door een of meerdere in het oog springende culturele activiteiten of initiatieven in de gemeente Boxmeer heeft onderscheiden.

Het college van B&W wil met de Dr. Peelen Cultuurprijs haar waardering tonen voor degenen die zich inzetten op cultureel gebied. Hiermee wil ze ook anderen stimuleren dit ook te doen om zo het aanbod en de deelname aan cultuur in de gemeente Boxmeer te bevorderen. De winnaar krijgt een bronzen beeldje van dr. Peelen, vervaardigd door kunstenaar Sias Fanoembi en een geldbedrag van
€ 750,-. De Stimuleringsprijs is in 2015 ingesteld. Deze is een stimulans voor een nieuw initiatief op het gebied van cultuur en kunst in de breedste zin van het woord. De winnaar ontvangt naast een donderend applaus op de dag van de uitreiking een geldbedrag van € 250,-.

Uitreiking in 2020
De uitreiking is zaterdagavond 11 januari 2020 in De Weijer tijdens een geheel vernieuwd avondvullend programma ter ere van deze prestigieuze prijs van de Gemeente Boxmeer. Iedereen is welkom, dus houdt 11-1-2020 alvast vrij in uw agenda!

Voordragen of meer informatie? Kijk op drpeelen.nl. 
advertentie