Deel dit artikel ‹ Terug

NK Kussen gevecht in Boxmeer

Geplaatst op: woensdag 21 april 2010


NK Kussen gevecht in Boxmeer op Hemelvaartsdag 13 mei.

Het Morgana NK Kussengevecht is een landelijk georganiseerd toernooi. Het bestaat uit 17 voorrondes en een landelijke finale. De voorrondes worden georganiseerd in de vestigingsplaatsen van Morgana slaapkamer speciaalzaken. Op 13 mei vindt de voorronde plaats in Boxmeer. Op deze Hemelvaartsdag zijn alle winkels geopend en vindt het NK kussengevecht plaats in de Steenstraat.

Wedstrijd
Op een groot opblaaskussen/bed van circa 5 x 6 meter mogen de deelnemers elkaar met een kussen van een liggende balk af slaan. Degene die het langst blijft zitten, heeft gewonnen.
Ieder gevecht duurt twee minuten. Wanneer er na twee minuten nog niemand van de balk is gevallen, wordt de wedstrijd verlengd met één minuut. Is er na de verlenging nog steeds niemand van de balk gevallen? Dan zal de presentator/scheidsrechter een winnaar benoemen.
De voorrondes verlopen volgens het knock-outsysteem, waarbij iedere deelnemer aan een andere deelnemer gekoppeld wordt. De winnaar van de wedstrijd of wedstrijden gaat naar de volgende ronde en voor de verliezer is het toernooi voorbij. Het finalegevecht van die dag gaat tussen de laatste twee spelers die over zijn, die tot dan toe dus al hun wedstrijden hebben gewonnen. De winnaar van het finalegevecht gaat door naar de landelijke finale.

Deelnemen:
Deelnemers kunnen zich inschrijven via een infschrijfformulier in de winkel, op www.nkkussengevecht.nl of ter plaatse. Deelname is geheel op eigen risico.
Er zijn 3 leeftijdscategorieen:
- Kinderen 8 - 11 jaar
- Jeugd 12 – 17 jaar
- Volwassenen 18 en ouder

Er zijn leuke prijzen te winnen die dag. Uit iedere categorie komt één winnaar, die door mag naar de landelijke finale. Daar kun je zelfs een geheel nieuw bed winnen ter waarde van € 3500,-!
advertentie