Deel dit artikel ‹ Terug

Fiets mooie routes langs verrassende bedrijven in Land van Cuijk

Geplaatst op: dinsdag 7 mei 2019


Ontdekken waarom het Maasheggen-gebied de biosfeerstatus van Unesco heeft gekregen? Uitwaaien aan – of zelfs op – het water? Historische plekken in de regio verkennen? De rust ervaren in bosrijke gebieden? En bovenal gastvrijheid met een hoofdletter G ervaren? Dan moet je op zondag 19 mei in het Land van Cuijk zijn. Het Verrassende PlatteLand van Cuijk organiseert dan voor de tiende keer Ons Plattelandsrondje.

Belevenissen
Aan de hand van vier verschillende fietstochten kun je de deelnemende bedrijven verkennen. Verdeeld over deze routes ontdek je maar liefst 29 bedrijven die hun deuren op deze dag wagenwijd openzetten voor de deelnemers. Ze organiseren tal van activiteiten, zoals rondleidingen, proeverijen, demonstraties en speurtochten.

Verschillende locaties leggen kinderen extra in de watten. Zo kan er volop geknutseld en gespeeld worden. En ieder jaar weer het hoogtepunt voor de kleinsten: dé dieren. Kijk de koeien in de ogen, aai de lammetjes, knuffel de biggetjes en bewonder de paarden. Het volledige programma staat op www.onsplattelandsrondje.nl en in de gids.

Fietsroutes

Op basis van het fietsknoppunten-netwerk zijn vier verschillende routes uitgestippeld, die langs de leden van het Verrassende PlatteLand van Cuijk gaan. Kies jij voor de unieke Maasheggen Route (54 kilometer), waterrijke Beerse Maas Route (41 kilometer), de prachtige Boerenpeel Route (34 kilometer) of de bosrijke ’t Broek en Raamvallei Route (42 kilometer). De fietstochten zijn eenvoudig in te korten. Deze routes kunnen het hele jaar door gefietst worden. Tip: check dan voor vertrek de website(s) van de plattelandsbedrijven die je wilt bezoeken en plan tussenstops, waarbij je kunt genieten van de gastvrijheid.

Gratis
De activiteiten in het kader van Ons Plattelandsrondje zijn opgenomen in de gids van het Verrassende PlatteLand van Cuijk. Deze is in de gehele regio bij tal van (toeristische) bedrijven gratis verkrijgbaar. Je leest er daarnaast alles over op www.onsplattelandsrondje.nl, waar je de fietsroutes ook kunt downloaden. Volg voor het laatste nieuws de Facebook-pagina .
advertentie