Deel dit artikel ‹ Terug

Line-up Jazzfestival bekend

Geplaatst op: donderdag 25 april 2019


Dit jaar voor het eerst in De Weijer en in samenwerking met zanger, componist, pianist en jazzfanaat Ruben Hein: een gloednieuw Jazzfestival in Boxmeer, JAZZFEST.

Het festival vindt plaats op 25 mei en de line-up is inmiddels bekend. Allereerst de band BRUUT! Het gezegde 'jazz is om op te dansen' wordt door deze superjazzformatie met hun vijfde album nog maar eens bevestigd. Het grooved, het is energiek en het is smerig. In de kleine zaal staat zangeres Francien van Tuinen. Zij is winnares van het Nederlandse Jazzvocalisten Concours, begeleidt door Timothy Banchet. Hij studeerde in 2012 summa cum laude af aan het conservatorium, wordt sindsdien alom erkend als een ‘supertalent’, met ‘de hele jazztraditie in zijn binnenzak’ (Jazzenzo).

Dan het Gijs Idema Trio! Gijs Idema (1996) studeert momenteel aan de Manhattan School of Music in New York. Het trio sleepte veel awards binnen, waaronder de eerste prijs op het Prinses Christina Jazz Concours, waar het juryrapport luidde: ''het hele trio speelt krankzinnig goed voor hun leeftijd, maar tegelijkertijd erg volwassen.

Natuurlijk zal Ruben Hein himself ook ten tonele verschijnen, met zijn eigen jazztrio. Samen met Ernst Glerum en Joost Patocka brengt hij warme vocalen in een soulvolle omlijsting, gecombineerd met fenomenaal pianospel.

Tickets zijn voor €29,50 te verkrijgen via www.deweijer.nl en het is ook mogelijk om JAZZFEST te steunen door een heus VIP-ticket te bestellen! Daarmee ondersteun je het festival enorm in haar voortbestaan en krijg je voorafgaand aan het festival een uniek diner in de kapel aangeboden, in gezelschap van alle artiesten die 's avonds op het podium staan. De drank is bij het diner inbegrepen, evenals twee festivalmunten en natuurlijk eeuwige dankbaarheid.
advertentie