Deel dit artikel ‹ Terug

Royals in de lift!

Geplaatst op: donderdag 21 maart 2019


Het eerste team van Royals zijn na een succesvol 2018 gepromoveerd en zullen dit seizoen in de 1e klasse debuteren. Dit weekend staat daarom een oefentoernooi op de planning ter voorbereiding van het aankomende zeer spannende seizoen waar zij het onder andere zullen gaan opnemen tegen clubs als Nijmegen, Eindhoven en Rotterdam.

Bas Hendriks: 'Er is tegelijk met de fusie in 2009 tussen de Boxmeerse Keystone Stealers en de Red Caps uit Venray een duurzame strategie bepaald waar we de club naar een hoger niveau zouden gaan tillen. Een lange termijn visie die nu zijn vruchten afwerpt. Dat, samen met het nieuwe veld dat vorig jaar is opgeleverd, maakt dat we echt een goede, stabiele groei hebben door gemaakt. We hebben inmiddels drie senioren teams, wat al een prestatie op zich is, en veel nieuwe leden uit Boxmeer en Venray, maar ook uit Nijmegen bijvoorbeeld. Tof dat honkbal, of in ieder geval wij Royals in de lift zitten. Hoe dat komt?
Ik denk dat dit te maken heeft met de goede begeleiding en de prestaties die we hebben neergezet. En het is gewoon een machtig mooi spel!'

Dat mooie spel kun jij dit weekend dus komen bewonderen en bekijken of het wellicht zelfs iets voor jou is om te komen beoefenen? Op zaterdag en zondag begint het toernooi om 10.00 uur en op zaterdag is een gezellige, welverdiende gezellige avond aangesloten op de wedstrijden. Er zullen vijf teams en 70 enthousiaste honkballers het veld gaan betreden.
De weergoden lijken de Royals in ieder geval gunstig gezind met geen drupje regen en een lekker zonnetje. 'Perfect om te komen genieten langs de kant met een hamburger, zoals het hoort! Wij hebben er na een winter binnen trainen in ieder geval enorm veel zin in en we kijken met gezonde spanning uit naar het eerste toernooi in de 1e klasse dat in april van start zal gaan!'

Meer weten over de Royals? Kijk op www.hsv-royals.nl en volg hun avontuur in de 1e klasse hier op www.landvancuijk.nl
advertentie