Deel dit artikel ‹ Terug

Verbouwing openluchttheater gestart

Geplaatst op: vrijdag 16 april 2010


In Overloon is de eerste schop de grond ingegaan voor de verbouwing van het openluchttheater in het museumpark. De verbouwing moet ertoe leiden dat het theater weer door regionale toneel- en muziekgezelschappen gebruikt kan worden. Dit voorjaar worden vooral het podium en de regieruimte opgeknapt en worden er daarnaast voorzieningen voor licht en geluid getroffen. Voor dat laatste werd afgelopen donderdag de grondkabel gelegd. De aanpassingen worden voor een deel uitgevoerd samen met vrijwilligers uit Overloon, zoals de stagiaire Jochem Vogelsangs, hier op de foto bezig met het grondwerk. Op de achtergrond is het oude regiepodium te zien dat binnenkort onder handen wordt genomen.

De verbouwing werd mede mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van de Gemeente Boxmeer, de Rabobank, de Provincie en enkele cultuurfondsen. Na deze eerste aanpassingen zal het openluchttheater op 5 juni feestelijk heropend worden door de Boxmeerse burgemeester mr. K. van Soest. Tussen 4 en 6 uur ’s middags wordt met medewerking van veel culturele verenigingen een staalkaart geboden van wat er mogelijk is in het openluchttheater.

Tijdens de zomermaanden zullen er verschillende uitvoeringen gegeven worden. Op het programma staan onder meer optredens van Het Overloons Toneel, Oker, het Loons Gemengd Koor en de Fanfare Vriendenkring. Ook is er een aantal countryconcerten gepland en is er twee keer de middagvoorstelling Assepoester, die gericht is op gezinnen met jonge kinderen. Het is de bedoeling dat het theater door toneel- en muziekverenigingen uit de hele regio gebruikt gaat worden. Zo kan naast de bestaande dagrecreatie ook voor de zomeravond een mooie invulling worden geboden.

Ook na de komende aanpassingen heeft het theaterbestuur nog een wensenlijst. Zo staan er al technische verbeteringen voor 2011 op het programma. Het theater kan bij het zomerprogramma en de technische werkzaamheden nog veel hulp van vrijwilligers gebruiken.

Al met al is het de bedoeling dat het openluchttheater weer een eigen plaats gaat krijgen in het culturele leven van de regio. Precies zoals het bedoeld was toen het rond 1925, dus vijfentachtig jaar geleden, voor het eerst in gebruik werd genomen.
advertentie