Deel dit artikel ‹ Terug

Zoo Parc Overloon viert 10-jarig jubileum

Geplaatst op: vrijdag 16 april 2010


21 april volop festiviteiten in het dierenpark

Zoo Parc Overloon is jarig. Woensdag 21 april aanstaande bestaat het Noord-Brabantse dierenpark 10 jaar! Om dit te vieren zal woensdagmiddag om 14:00 uur de kinderDIERekteur van Zoo Parc Overloon met zijn klas de 10 kaarsen op de grote verjaardagstaart uitblazen. Zoodey, de mascotte van Zoo Parc Overloon, zal aansluitend met de kinderen de grote taart in stukken verdelen en verschillende diersoorten in het park trakteren op een lekker stuk verjaardagstaart. Voor de bezoekers van Zoo Parc Overloon staat een middag vol feestelijke activiteiten op het programma.

Wie jarig is trakteert. Komende week zullen de inwoners van Overloon een verjaardagsuitnodiging op de mat krijgen waarmee ze het park op 21 april 2010 gratis kunnen bezoeken. Daarnaast staat voor de eerste 100 personen die deze feestelijke dag het jarige Zoo Parc Overloon bezoeken een gevulde verrassingstas klaar.

Op 21 april 2010 is het precies 10 jaar geleden dat Zoo Parc Overloon werd geopend voor publiek. Inmiddels is het park 10 jaar ouder, 10 hectare groter en is de diercollectie uitgebreid met vele bijzondere diersoorten. De afgelopen jaren heeft het park vele hoogtepunten gekend waaronder de realisatie van het ruime, overdekte ZooRama, de komst van bijzondere dieren als cheetahs, gibbons en tapirs en de geboortes van zeldzame dieren als kleine panda’s en kroeskoppelikanen. Dat het park de afgelopen tien jaar is uitgegroeid tot een prachtig park met bijzondere diercollectie is ook bezoekers niet ontgaan. Afgelopen jaren werd het park beloond met onder andere de benoeming tot Beste dierentuin van Nederland door het ANWB-blad De Kampioen en een tweede plek in de Uitjestest van de NS. Reden genoeg dus om het 10-jarig bestaan te vieren.

Volop activiteiten
Voor bezoekers van Zoo Parc Overloon valt op 21 april genoeg te beleven. Vanaf 13:00 uur staan verschillende activiteiten op het programma. Gidsen geven op verschillende tijdstippen gratis rondleidingen, op het roofvogeldemonstratieveld verzorgt een valkenier spannende roofvogeldemonstraties en bezoekers kunnen tijdens de Zoo Times de bewoners van het park beter leren kennen. In het kindertheater wordt de poppenkastvoorstelling ‘Zoodey is jarig’ gespeeld en een spetterende Magic Zoo Show. De avontuurlijke kinderen kunnen op zoek naar echte mammoetbotten tijdens Expeditie Mammoet. De schminkmeiden toveren de kinderen in een mum van tijd om in hun lievelingsdier en bij de educatieve kar Beestenboel kun je de dierenwereld voelen, ruiken en horen terwijl een gids bijzondere wetenswaardigheden vertelt.

www.overloonzoo.nl
advertentie