Deel dit artikel ‹ Terug

NK Journalisten unicum Daags na de Tour

Geplaatst op: dinsdag 12 februari 2019


BOXMEER - Voor de eerste keer wordt tijdens Daags na de Tour het Nederlands kampioenschap voor journalisten verreden. Hoeveel media-vertegenwoordigers maandag 29 juli op jacht gaan naar de drie rood-wit-blauw truien, is nog niet bekend. Wel dat ze die dag om 14.45 uur starten om 40 kilometer onder de wielen weg te trappen.

Het NK komt in de plaats van de nieuwelingen waarin geen regionale renners meer zijn vertegenwoordigd. Wie kan aantonen met regelmaat journalistieke bijdragen te leveren (tv, radio, internet en dag- en weekbladen) kan zich inschrijven voor de wedstrijd in Boxmeer. Er zijn in vier categorieën NK-truien te verdelen. Er is ook een vrouwenklasse. "We zijn heel erg blij dat we dit jaar bij Daags na de Tour kunnen aansluiten", zegt Sjors Beukeboom van de NK-organisatie. "Boxmeer heeft naam in de wielersport. Ik denk dat belangstelling voor deelname groot is. Ook van bekende journalisten." Aanmelden kan bij nkjournalisten.nl.

Ook dit jaar krijgen de vrouwen weer speciale aandacht tijdens Daags na de Tour. Voor het tweede jaar op rij rijden ze hun wedstrijd achter derny’s, speciale brommers die als gangmakers dienen. De opzet is om evenals voorgaande jaren de vrouwentop van de Nederlandse wielersport naar Boxmeer te halen. Dat wordt gekozen voor een dernykoers heeft alles te maken met Duizel waar al meer dan zestig jaar een wedstrijd voor wielrensters is. De KNWU wil dat in Nederland op één dag maar één vrouwenkoers voor profs wordt gehouden. Omdat Duizel dat al langer doet dan Boxmeer, heeft die organisatie de oudste rechten. Wel mogen op dezelfde dag rensters op uitnodiging buiten Duizel hun wedstrijdrondjes fietsen. Van die mogelijkheid maakt Daags na de Tour dit jaar gebruik met een dernywedstrijd waar twaalf rensters voor worden uitgenodigd. “We willen per se elk jaar de beste vrouwen van Nederland in Boxmeer laten starten”, zegt rondebaas Pierre Hermans.” Dat verdienen ze ook en we weten dat ze hier allemaal graag naart toe komen.”

Volgend jaar valt de Ronde van Duizel op een andere datum dan Daags na de Tour dat in 2020 al op 20 juli valt. De Boxmeerse ronde van dit jaar begint om 13.00 uur met de junioren/amateurs/sportklasse-categorie. Na de journalisten is het de beurt aan de bedrijvenronde, de vrouwenronde en de profs sluiten om 20.00 uur af. Evenals de voorgaande twee jaar is er zowel voor de vrouwen- als mannen-profs een speciale meet en greet met het publiek, ook de reclamekaravaan trekt weer traditiegetrouw over het parcours.

www.daagsnadetour.nl

Foto: DndT
SKY- en regiorenner Wout Poels staat tijdens Daags na de Tour in Boxmeer in de belangstelling van de media. 
advertentie