Deel dit artikel ‹ Terug

Livemuziek bij de Schouwburg na afloop voor complete avond uit

Geplaatst op: donderdag 17 januari 2019


Na afloop van een voorstelling gezellig nog even napraten onder het genot van een drankje, hapje én livemuziek. “Een avondje theater is bij ons een echt avondje uit”, zegt Sjoerd Meijer van Schouwburg Cuijk. De komende maanden krijgen vier voorstellingen een muzikaal staartje.
Een avondje theater is meer dan alleen een voorstelling bezoeken. Het is een welkome afwisseling op de drukte van alledag, een ontspannen uitstapje, weg van to do-lijstjes, gezin, werk en huishouden. Even tijd om met fijn gezelschap in een andere wereld te stappen. Een wereld die verrast, ontroert, amuseert. Jammer om dan meteen naar huis te gaan.

Jori van Gemert en Collin Hoeve
Aan de Cuijkse singersongwriter Jori van Gemert de schone taak bezoekers na afloop muzikaal te trakteren. “Ik neem mijn gitaar mee en speel muziek die aansluit bij de sfeer van de voorstelling”, vertelt Van Gemert die al eerder optrad in het TheaterCafé. “Gezellige covers, maar ook verzoeknummers zijn welkom.”

Donderdag 24 januari na afloop van Brigitte Kaandorp is het de beurt aan singersongwriter Collin Hoeve. De Nijmegenaar gooit momenteel hoge ogen bij het tv-programma The Voice of Holland. Hoeve wisselt covers af met eigen werk, waarmee hij flink aan de weg timmert. Muziekblad OOR schreef in een recensie dat Hoeve een muzikant is om trots op te zijn.

Podium regionaal talent
Meijer wil de bezoekers van de schouwburg een complete avond uit aanbieden. “We maken het onze bezoekers graag zo goed mogelijk naar hun zin. Willen iets toevoegen aan de totale beleving, iets extra’s waarmee je je ervaring kunt uitbreiden. Met deze optredens bieden we bovendien graag een podium aan talenten uit de regio.”

Met de toekomstige nieuwe horecapartner wil de schouwburg passende arrangementen ontwikkelen die aansluiten bij de voorstellingen. Meijer: “Ook hebben we de wens ons GrandCafé geschikt te maken voor een drankje na afloop. We weten van onze bezoekers dat zij daar vroeger graag kwamen.”

Wanneer de muzikale nazit een succes blijkt, krijgt die zeker een vervolg in het nieuwe theaterseizoen, zo belooft Meijer.

Meer weten of kaartjes voor een voorstelling bestellen? 
www.schouwburgcuijk.nl

advertentie