Deel dit artikel ‹ Terug

Heel de zomer kunstroute door en over Sint Hubert

Geplaatst op: donderdag 10 januari 2019


Uitnodiging informatieavond belangstellende deelnemers maandag 28 januari

Voor het zevende achtereenvolgende jaar organiseert een werkgroep binnen Ontdek Mill een kunstroute. Elk jaar wordt er een ander thema bedacht waarmee (amateur)kunstenaars, kunstcollectieven, vriendengroepen, hobbyclubs en organisaties voor mensen met een beperking aan de slag kunnen. Bij de kunstroute voor 2019 staat Sint Hubert centraal.

Thema
Voor 2019 is het thema “Heel de zomer kunstroute door en over Sint Hubert” door de werkgroep bedacht. Dit vooral om iedereen te laten zien dat Sint Hubert veel meer is dan de N264 waarover al vele jaren een discussie is. Want Sint Hubert kent ook veel historische ontwikkelingen en gebeurtenissen waarover een kunstwerk te maken is. Maar ook met tal van (muzikale)activiteiten en evenementen laat Sint Hubert zien waarmee een klein dorp groot kan zijn. Ook dit kan een bron van inspiratie zijn voor een kunstwerk. 

Route
Vanaf de officiële opening op zondag 5 mei zijn er gedrukte routes beschikbaar waarmee men alle kunstwerken kan bezoeken. Deze routes, compleet met achtergrond informatie over de kunstenaar(s) en de kunstwerken, zullen op diverse locaties gratis verkrijgbaar zijn. Tevens worden deze digitaal aangeboden via de social mediakanalen en website van het Toeristisch en Recreatief Platform Ontdek Mill. 

Uitnodiging informatiebijeenkomst
Wilt u meer weten over de kunstroute 2019 en de deelname hieraan? Kom dan naar de informatiebijeenkomst op maandag 28 januari om 20.00 uur bij Bert Verweijen, Galerie Altiedalgewild, Leeuwerikstraat 96 in Mill. De werkgroep van Ontdek Mill wil dan samen met de deelnemers de route bekijken en de mogelijke locaties voor de kunstwerken. Tevens is er een mogelijkheid om gezamenlijk te brainstormen over het thema en de ideeën die leven.   

Opening
Tot eind april heeft iedereen de tijd een kunstwerk te maken. Want op zondag 5 mei wordt deze route officieel geopend. Hierna kan men tot eind september de route dagelijks wandelen of fietsen en zo genieten van de (hopelijk) weer vele kunstwerken.  
Meer weten? Bel Bert Verweijen op 06-50 44 92 97 of stuur een e-mail naar bert@bertverweijen.nl.  
advertentie