Deel dit artikel ‹ Terug

Cuijk Beweegt start met de Ren je Fitles

Geplaatst op: woensdag 7 april 2010


Basisschoolkinderen sporten en leren tegelijk over gezondheid

Aanstaande donderdag 8 april start de eerste Ren je Fitles in sporthal De Kwel in Cuijk. De Ren je Fitles is voor basisschoolkinderen uit de gemeente Cuijk en is onderdeel van Cuijk Beweegt. Cuijk Beweegt zet zich ervoor in dat jong en oud in de gemeente Cuijk meedoet met sport, gezondheid, cultuur, onderwijs en buurt.

Cuijk Beweegt
Cuijk Beweegt bestaat uit een aantal verschillende programma’s en werkgroepen. De Ren je Fitles is onderdeel van het programma Bewegen en Gezondheid van Cuijk Beweegt. In dit programma werken beleidsmedewerkers van GGD (voeding en alcohol), Thuiszorg Pantein, SchoolGruiten/ Smaaklessen, de coördinator Cuijk Beweegt en een stagiair van de Universiteit Utrecht samen.

De Ren je Fitles is een vervolg op onder andere de Fittest die in januari van dit jaar heeft plaatsgevonden. Bij dit programma horen ook de Fitgesprekken met de ouders, waarbij kinderen en ouders attent gemaakt worden op de Cuijkse Beweegprogramma’s

De Ren je Fitles
In de Ren je Fitles worden zaken aan elkaar gekoppeld, namelijk dat wat de kinderen in de klas hebben geleerd over voeding tijdens de lessen SchoolGruiten (over fruit en groente op school) / Smaaklessen, Ontbijt in de Klas en daadwerkelijk zelf sporten en bewegen.

De kinderen krijgen in de les vragen van een diëtiste van Thuiszorg Pantein. Na de yell Ren je Fit rennen ze via een hindernisbaan naar het juiste antwoord. Als iedereen daar staat waarvan zij denken dat dit het juiste antwoord is, gaan bij het correcte antwoord de lampjes letterlijk flikkeren. De juiste antwoorden worden genoteerd. Aan het einde wordt het percentage goede antwoorden berekend. Zo komen we tot een beste score binnen een groep (de jongens of de meisjes), binnen de school of tussen verschillende scholen. Welke school weet het meeste van voeding en bewegen?

De diëtiste wordt bij de les ondersteund door de stagiairs van de Hoge School Arnhem Nijmegen en door de Beweegmanager van Cuijk Beweegt. De Ren je Fitles is ontwikkeld door Thuiszorg Pantein en Sportservice Noord-Brabant en is eigendom van de gemeente Cuijk.
advertentie