Deel dit artikel ‹ Terug

Wetenschapsweek in De Weijer

Geplaatst op: woensdag 14 november 2018


De Weijer en Biblioplus slaan hun handen ineen voor een heuse wetenschapsweek van 21 tot en met 28 november. Ze hebben daar verschillende landelijke partners bij weten te betrekken en de organisatie is echt trots op het programma, dat bestaat uit vier sterke activiteiten. De ambitie van de organisatie om ook wetenschap een mooie plek en invulling te geven in Boxmeer gaat daarmee in vervulling. Op woensdag 21 november staat er een Science Battle op het programma met knappe koppen van de universiteit van Eindhoven, Delft en het CWI, die scherp en met humor uitleggen waar ze mee bezig zijn. Onderwerpen zijn o.a. slimme auto’s, hoe je resultaat presenteert dat ook echt ergens op gebaseerd is en het berekenen van hoe snel epidemieën zich verspreiden (ja, ook via facebook).
Op vrijdag 23 november wordt in samenwerking met het op dit moment gaande InScience Festival Nijmegen een prachtige documentaire vertoont: Inventing Tomorrow. De docu wordt kort ingeleid en nabesproken met een deskundige, die door het InScience festival is uitgenodigd.

Zondag 25 november is er een kindercollege in de bibliotheek Boxmeer en vertaalt Franc Grootjen kunstmatige intelligentie naar de nieuwsgierige mens van 8 t/m 14 jaar.

Op woensdag 28 november zal in het theater van De Weijer een VPRO Tegenlicht Meet-Up plaatsvinden met als onderwerp Mensen, Goden en Technologie. Deze avonden zijn gekoppeld aan een van de afleveringen van VPRO Tegenlicht. Onder leiding van moderator Tom Verstappen wordt de uitzending besproken met relevante gasten van in en buiten onze regio. Inspraak van het publiek wordt toegejuicht en gewaardeerd, het gaat echt om het gesprek. Neem voor alle info en tickets een kijkje op www.biblioplus.nl/wetenschapsweek. Het kindercollege en de Meet-Up zijn gratis toegankelijk (wel aanmelden ivm de hoeveelheid plek), de film met nagesprek kost €7,50 inclusief een drankje en de Science Battle is €10,-. Die laatste twee zijn voor leergierige/ambitieuze scholieren overigens gratis te bezoeken. Want de organisatie vindt het mooi en belangrijk dat zij erbij zijn deze week.
advertentie