Deel dit artikel ‹ Terug

Drie winnaars Maasheggenquiz

Geplaatst op: vrijdag 2 april 2010


Stijn Gerrits uit Beugen, Marian Hendriks uit Overloon en Titus Winkelmolen uit Groeningen zijn de winnaars geworden van de Maasheggenquiz. De quiz is gehouden tijdens het Nederlands Kampioenschap (NK) Maasheggenvlechten, dat onlangs in Oeffelt plaatsvond. De drie winnaars hebben afgelopen week hun prijs in ontvangst mogen nemen.

Tijdens het NK Maasheggenvlechten was de projectorganisatie Gehegd aan Maasheggen een van de standhouders. De projectorganisatie Gehegd aan Maasheggen houdt zich bezig met de uitvoering van het Integraal Gebiedsprogramma (IGP) Maasheggen. In de projectorganisatie zijn de provincie Noord-Brabant, de gemeenten Boxmeer en Cuijk, de lokale ZLTO-afdelingen, IVN De Maasvallei, Rijkswaterstaat, Staatsbosbeheer, waterschap Aa en Maas en Dienst Landelijk Gebied vertegenwoordigd.

Bezoekers van de stand van Gehegd aan Maasheggen konden tijdens het NK in een quizvorm het Maasheggengebied beleven. Zij deden dat door de Maasheggen te proeven, voelen, zien en horen. Op basis van deze zintuigenprikkelende ervaring beantwoorden de bezoekers vragen over het Maasheggengebied. Zo’n 190 bezoekers ondergingen de Maasheggenervaring.

IGP Maasheggen maakt onderdeel uit van de herinrichting van het platteland, ook wel reconstructie genoemd. Op tal van plaatsen komen nieuwe natuurgebieden tot stand, krijgen rivieren de ruimte, blijven dorpen leefbaar en kan landbouw zich ontwikkelen op duurzame locaties. Samen dragen alle projecten bij aan een vitaal, mooi en schoon platteland voor alle inwoners en recreanten. Aan de uitvoering werken overheden, maatschappelijke organisaties en particulieren, onder regie van de provincie Noord-Brabant. In deze regio zijn zij verenigd in de reconstructiecommissie Peel en Maas.
 

advertentie