Deel dit artikel ‹ Terug

Fietsverlichtingactie

Geplaatst op: dinsdag 2 oktober 2018


Annemaria, Pieter, Indy, Nora, Juul en Senna, leerlingen van de jenaplanschool Metameer uit Boxmeer hebben vanmorgen het startsein gegeven voor de landelijke fietsverlichtingsactie van de ANWB.
Zij spoten de tekst ‘Zet je licht aan’ aan met reflecterend krijt op een fietspad bij hun school, onder het toeziend oog van ANWB-hoofddirecteur Frits van Bruggen, burgemeester Karel van Soest van Boxmeer en gedeputeerde Christophe van der Maat van de provincie Noord-Brabant.

Als de tekst ‘Zet je licht aan’ op het fietspad staat doen veel meer fietsers hun licht aan, weet de ANWB uit onderzoek. De ANWB deelt daarom ‘slimme’ sjablonen en spuitkrijt uit. Scholen, verenigingen en ANWB-leden kunnen hun eigen sjabloon en reflecterend spuitkrijt aanvragen om in hun buurt tags aan te brengen op voor fietsers drukke punten. De gemeente Boxmeer zorgt er als eerste gemeente in Nederland voor dat in de omgeving van alle scholen en verenigingen symbolen zijn gezet. De ANWB wil graag dat dat met de inzet van vrijwilligers in alle gemeenten gebeurt.


advertentie