Deel dit artikel ‹ Terug

Muziekcafé De Weijer opent met Emil Landman

Geplaatst op: dinsdag 25 september 2018


Op donderdag 27 september staat songwriter Emil Landman in het eerste Muziekcafé van De Weijer dit jaar. Met folkgeoriënteerde liedjes en catchy songs in zijn fenomenale bandsamenstelling brengt Emil Landman je dan weer naar de rokerige kroegen van New Orleans en dan weer naar een afgelegen eiland in Noorwegen.

Het nieuwe project van de songwriter heet Vinter & Sommer, twee EPs opgenomen tijdens twee verschillende seizoenen in het hoge Noorden. Hij sleepte twee koffers van 23 kilo met instrumenten, speakers, kabels, en andere apparatuur naar hun uiteindelijke bestemming: een huis op een heuvel in Noorwegen, uitkijkend op de zee.

Werkend met slechts een paar uur licht per dag, schreef Landman zijn nummers en deed daarnaast experimenten met alledaagse objecten – matrassen, afwasrekken, houten lepels, dozen rijst, beatbox, – ze zorgen voor de kenmerkende drumgeluiden op Vinter.
Laat je donderdag live verbazen over zijn loepzuivere stem. 27 september om 20:15 uur, tickets zijn €15,- en verkrijgbaar via www.deweijer.nl.
advertentie