Deel dit artikel ‹ Terug

Sint Hubert op zijn best!

Geplaatst op: dinsdag 21 augustus 2018


Het laatste weekend van augustus belooft weer een mooi weekend te worden in Sint Hubert. Nog een paar nachtjes slapen en dan is het op zaterdag 25 en zondag 26 augustus 2018 alweer voor de 33e keer tijd voor Sint HuberT OP zijn Best. “Het plein is schoon,” grapt Henny Siroo van de organisatie. “dus het feest kan beginnen. Ons tweedaagse dorpsfeest start op zaterdagavond om 21.00 uur in de tent met een muziekfeest voor iedereen. En de zondag staat vanaf 11.00 uur in het teken van een gratis familiedag voor jong en oud!”

Black Cadillac en Dj Benzel
Zaterdagavond 25 augustus zullen de band Black Cadillac en Dj Benzel vanaf 21.00 uur hun opwachting maken in de feesttent op het Pastor Bogersplein. De Brabantse pop/rock band Black Cadillac zorgt voor een aaneenschakeling van mash-ups en krachtige herkenbare popsongs uit verleden en huidige tijden. De avond wordt aangevuld door de energieke Dj Benzel met zijn swingende plaatjes en herkenbare beats. “Samen zorgen Black Cadillac en Dj Benzel ervoor dat het dak er gegarandeerd af gaat!” aldus Anja Hermens

Attracties
“Zondag 26 augustus is een gratis familiedag van 11.00 uur tot 19.00 uur. Er wordt ook volop aan de kinderen gedacht met vermaak en gratis attracties.” Voor kinderen die van springen, klimmen en klauteren houden, zijn er diverse luchtkussens en een heuse bungeetrampoline. Daarnaast kunnen de kinderen mega legoblokken stapelen, in de ballenbak of met een graafmachine in de zandbak spelen. Voor de sportievelingen is er een mega bellenblaas, een skelterparcours en een pannaveld om te voetballen. Tenslotte mogen de Oud Hollandse spellen natuurlijk niet ontbreken.

Show en entertainment
Op het centrale Pastor Bogersplein is voor zowel kinderen als volwassenen van alles te zien en uit te proberen. Er is onder andere een mooie showdans van Auke Lamers, dansmarieke bij CV De Bokken uit Sint Hubert, en haar zus Kim Lamers te zien. Ook zullen de kinderen uit Sint Hubert en omgeving hun dansen laten zien die ze geleerd hebben bij dansschool Keep on Movin’ uit Mill. Daarnaast demonstreren acrobatische gymnastiekvereniging V&K uit Uden in teams diverse turn- en acrobatiekoefeningen met moeilijke liften en menselijke pyramides. Deze turn- en acrobatiekoefeningen kunnen onder begeleiding ook zelf uitgeprobeerd worden op een airtrack van 15 meter. Tenslotte zal er ook een demonstratie capoeira gegeven worden door Batuque Capoeira uit Uden. Capoeira is een spel dat Braziliaanse dans en gevecht combineert. Annemieke Lavrijssen benadrukt: ”Het belooft een spectaculaire dag te worden!”

Braderie
Daarnaast mag voor de trouwe bezoekers op deze dag de braderie van 11.00 uur tot 17.00 uur natuurlijk niet ontbreken. Alles is in het werk gesteld om met Evenementenbureau Fresh Events dit jaar weer een geslaagde braderie te organiseren. Over het gehele parcours is een kleurrijk lint te zien van diverse marktkramen met standhouders en lokale ondernemers en verenigingen.

Live muziek
De zondagavond 26 augustus zal rond 19.00 uur muzikaal worden afgesloten. De allround coverband Side Effects zorgt ervoor dat Sint HuberT OP zijn Best nog een laatste keer op zijn kop wordt gezet. En met de Sint Hubertse drummer Bram Cornelissen erbij, gaat dat zeker goed komen. Ook Dj Benzel is er zondagmiddag gewoon weer bij en zorgt ervoor dat niemand stil kan blijven staan!
advertentie