Deel dit artikel ‹ Terug

Yentl & De Boer in Concert bij De Weijer

Geplaatst op: maandag 20 augustus 2018


Op donderdag 23 augustus staan Yentl en De Boer in het buitentheater van De Weijer in Boxmeer, met hun band.

Deze dames zijn ontegenzeggelijk de beste theaterliedschrijvers van het land. Met hun loepzuivere stemmen en scherpe, hilarische liedjes stonden ze de afgelopen seizoenen overal voor uitverkochte theaterzalen. Maar nu is het zomer en in de zomer verzamelen Yentl en de Boer hun allermooiste, grappigste en meest ontroerende repertoire en trekken ze samen met hun lievelingsmuzikanten langs de zomerfestivals en openluchttheaters. Zo stonden ze eerder bijvoorbeeld op Lowlands, de Zwarte Cross, in het Amsterdamse Vondelpark en voor een afgeladen Concertgebouw. Deze zomer bespelen Yentl en De Boer slechts 7 openluchttheaters en ze zijn aanstaande donderdag dus in het buitentheater van De Weijer te vinden met een knallende reprise van dat alom geprezen theaterconcert.

De organisatie van het kleine theater benadrukt trots hoe zeer zij uitkijken naar de komst van het liedjesfenomeen Yentl en De Boer. “De dag ervoor staan ze gewoon in de (uitverkochte) grote zaal van Paradiso, daarna is het inladen en naar Boxmeer. Ongelofelijk toch?” glunderen programmeurs Renée Wijnhoven en Wieke Vrijhoef van theater De Weijer.

Je kunt Yentl en Christine naast hun theatershows natuurlijk ook kennen van hun muzikale bijdrage aan RTL Late Night en Opium TV, van hun liedjes op de radio, van Frits Spits. Pers en publiek prijzen hun kraakheldere samenzang, sterke teksten en bizarre fantasie. Niet voor niks ontving het cabaretduo de prestigieuze Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied (‘Ik heb een man gekend’).

Het concert begint om 20:15 uur en kaarten zijn vooraf €22,50 (en aan de deur €27,50), je kunt ze bestellen via www.deweijer.nl.
advertentie