Deel dit artikel ‹ Terug

Kunstroute Meet & Greet

Geplaatst op: dinsdag 3 juli 2018


Op 5 mei is de kunstroute ‘Een Zomerlang Kunst in het geheel over de Peel' geopend. Inmiddels hebben vele fietsers en wandelaars genoten van deze prachtige route, waarbij ze onderweg 34 spraakmakende kunstwerken tegenkomen. De route is 15 km lang en gaat over de Groespeel, Princepeel, door Wilbertoord en via de Molenheidese bossen naar Mill. Maar wie zijn de kunstenaars achter deze, soms bijzondere, grappige en leuke, kunstwerken? Een aantal van hen kunt u ontmoeten op zondag 22 juli tussen 13.00-16.00 uur tijdens de Kunstroute Meet & Greet.

Ontmoet de kunstenaar

Meer dan de helft van de deelnemende kunstenaars zullen aanwezig zijn bij hun kunstwerk op de route, om vragen te beantwoorden en tekst en uitleg te geven over hun kunstwerk. Ook als u de kunstroute al hebt gedaan, dan dit is uw kans om het verhaal achter een kunstwerk te horen. De kunstroute is te voet of per fiets af te leggen. De route is bewegwijzerd en u kunt op elk gewenst punt de route starten en eindigen en bij de kunstwerken vindt u informatie over het werk. De gratis routekaart is op verschillende locaties verkrijgbaar, waaronder bij Grand Café ’t Centrum in het centrum van Mill.
Mocht het op 22 juli slecht weer zijn, dan blijven de kunstenaars thuis. Wanneer het een week later, op zondag 29 juli, wel goed weer is, zijn ze alsnog aanwezig.

Kunstwerk Verkiezing
Gemeente Mill en Sint Hubert heeft een mooie plek ter beschikking gesteld om een van de kunstwerken van de kunstroute een jaar lang te plaatsen. De organisatie heeft daarom een verkiezing uitgezet waarbij u kunt stemmen op het mooiste kunstwerk. Dit kunt u doen via de Facebookpagina van Ontdek Mill- https://www.facebook.com/ontdekmill/. Hier kunt u per duo stemmen op het mooiste werk. Maar u kunt ook een e-mail sturen aan info@ontdekmill.nl met uw keuze. De kunstwerken met de meeste stemmen gaan door naar de tweede ronde waarin een jury het kunstwerk kiest welke een jaar lang een prominente plaats krijgt in onze gemeente. U kunt de gehele maand juli stemmen op de kunstwerken. Wilt u alle kunstwerken op een rijtje zien, inclusief een foto, de titel, de namen van de makers en de omschrijving, ga dan naar www.kunstinlandvancuijk.nl

advertentie