Deel dit artikel ‹ Terug

Kermis Boxmeer kent diverse nieuwe topattracties en vele nevenevenementen

Geplaatst op: vrijdag 22 juni 2018


Vanaf vrijdagavond 22 juni (de opening) tot en met dinsdagavond 26 juni, wanneer er een spetterend vuurwerk plaats vindt als afsluiting, vindt de Boxmeerse kermis plaats. Een grote. spectaculaire kermis, die ook veel bezoekers en feestgangers trekt uit de ruime regio rondom Boxmeer. Diverse topattracties zullen de Boxmeerse kermis aandoen en vele nevenevenementen zijn kernmerkend voor de eigen stijl van de Kermis in Boxmeer.

De Bok in gesprek met de werkgroep Kermis van de gemeente Boxmeer.


Door Frans Fleuren


BOXMEER- Bestuurlijk vallen alle kermissen in de gemeente Boxmeer onder verantwoordelijkheid van de altijd enthousiaste wethouder Willy Hendriks-van Haren (LOF Oeffelt). Zij wordt wat het dagelijks werk betreft bijgestaan door een actieve zeskoppige werkgroep kermis Boxmeer: Antoine Eijkens, de kermismeester, Anke van der Hulst als ambtelijk secretaris, Joris Claassen van Cybox, die de website www.kermisboxmeer.nl met succes aanstuurt, Nico Linders, Ton Kelders en Jan van Neerven. De Kermis kent sinds de gewijzigde aanvangsdatum (van augustus naar juni) sinds vijf jaar de sterke titel ‘De Zomer begint in Boxmeer.’ Alhoewel diverse Boxmerenaren nog altijd moeite hebben met deze verandering, wordt de kermis nieuwe stijl,” aldus Eijkens. “ juist geroemd om het aantrekken van echte toppers, hetgeen niet mogelijk bleek in augustus.” “Zo komen dit jaar het grootste Funhouse / Fire Department van Nederland, Skate Jumper. Impact en de torenhoge Booster Maxx van Willy Ordelman naar Boxmeer,” zegt kermiskenner bij uitstek Nico Linders. “De Boxmeers kermis zit,” volgens Jan van Neerven, “heel duidelijk in de lift. Te merken onder meer aan enthousiaste kermisexploitanten, die massaal inschreven voor Boxmeer. Zo’n 90 inschrijvingen. Terwijl; er maar rond de 40 attracties geplaatst kunnen worden. Zij promoten als ware ambassadeurs de Boxmeerse kermis.”

Ton Kelders somt de gevarieerde nevenevenementen op: “De kermisopening met bekendmaking winnaars prijsvraag; de kinderbraderie, het pony rijden; de prikkelarme kermis, alweer voor het vierde jaar met nog steeds een groeiend aantal bezoekers uit de wijde omgeving, familiezondag met clown en schminken; de zo succesvolle zeer druk bezochte Zilveren Maandag met dit jaar optredens van Frank Schrijen, Kees van den Heuvel, de Drie JJJ’s en een regionaal visserskoor uit Beers; uitreiking winnaar beste presentatie attracties, de kleurplatenwedstrijd en het grootse afsluitende vuurwerk. En niet te vergeten natuurlijk de miniatuur en lego kermis in de kapel van De Weijer. Ook het opbouwen van de kermis is al een feest op zich.”

Anke van der Hulst tenslotte: “Verder bevruchten de horeca en de kermis elkaar zeer zeker. Ze kunnen totaal niet zonder elkaar. Geweldig die samenwerking.“ Donderdagavond 21 juni bij de officieuze opening van de kermis zijn de kermisexploitanten Johan en Mies van Reken (oliebollenkraam) gehuldigd, omdat deze kermisfamilie al 40 jaar onafgebroken de Boxmeerse kermis aandoet. Bij de salonwagens staat dit jaar trouwens ook weer de rijdende school. Zie voor alle belangrijke details, zoals aanvangstijden, de gewijzigde en verbeterde website www.kermisboxmeer.nl
advertentie