Deel dit artikel ‹ Terug

Terugblik Dr Peelen 2017: Winnaars Stimuleringsprijs

Geplaatst op: vrijdag 11 mei 2018


Leo Janssen van Werkgroep vliegtuigcrashes en noodlandingen in de gemeente Boxmeer in WO II’ vertelt: “Wij als werkgroep, vonden het geweldig om de stimuleringsprijs te krijgen. Het heeft ons nog meer gemotiveerd om het project netjes af te sluiten. Dit hebben wij inmiddels gedaan, middels de definitieve plaatsing van ons monument bij de Schutkooi in Vortum Mullem. In mei komt de familie van de piloot weer naar Nederland om de verjaardag (15-juni) te vieren en een bezoek te brengen aan het kerkhof in Woensel en het monument.

Indrukwekkende culturele bijdrage
Voor wat betreft de Dr. Peelen prijs, hebben wij veel reacties gehad. Veel mensen hadden ons de cultuurprijs gegund. We hoorden van velen dat ze onze bijdrage aan de cultuur (historie) in Boxmeer van een indrukwekkend en blijvend karakter vinden. Belangrijk werk; het vastleggen van geschiedenis, voor het nageslacht.

Die waardering van alle kanten was prachtig. We zijn nog volop in contact met families van de piloten, maken info borden en plaatsen deze. Ons plan is om met kerstmis, kaarsen te plaatsen op de graven van geallieerde gesneuvelden, begraven in de gemeente Boxmeer. Kortom, het project is voorbij, maar ons werk blijft zeker doorgaan.

Meer weten?
nepomukboxmeer.nl
advertentie