Deel dit artikel ‹ Terug

Doe mee zaterdag 14 april: Foodpairing met thee bij De Meerstoel

Geplaatst op: zaterdag 7 april 2018


Marloes Weerepas van Mevrouw Cha Thee en De Meerstoel zijn een bijzondere samenwerking aangegaan. Marloes, geboren en getogen in Beugen is theesommelier en komt op uitnodiging van De Meerstoel haar theekennis in het Land van Cuijk verspreiden. Op zaterdag 14 april vindt de eerste editie van dit jaar plaats en aanmelden kan via de website.
 
“Marloes weet zo’n beetje alles wat er te weten valt over thee en kan daar ook nog eens super gepassioneerd over vertellen!" geeft Janneke van de Meerstoel aan. “Wij combineren deze heerlijke theeën met mooie gerechtjes zodat de smaken elkaar versterken en het beste van elkaar naar boven halen. Thee kan hetzelfde effect hebben als wijn als het gaat om combineren met voedsel. Een mooie sterke thee en een pittige kaas bijvoorbeeld kan een super combinatie zijn. Niet alleen de smaak van de thee maar ook de warmte in samenwerken met de kaas, dat is echt heerlijk!” Aldus Janneke.
 
"Ik ben al een aantal jaar theesommelier, het begon allemaal met het simpelweg lekker vinden van een kop thee. Om meer erover te weten te komen bezocht ik een basiscursus bij een man thuis op zolder. Die betreffende man blijkt de oprichter van een internationale thee- en koffie academie, dus de stap naar het volgen van een opleiding was snel gemaakt. Inmiddels veel lessen, workshops, theereizen en proefmomenten verder ben ik blij mensen zoals Janneke en Liesbeth van De Meerstoel te leren kennen om deze ervaring rondom thee te delen door het te combineren met prachtige gerechten" vertelt Marloes enthousiast.
 
De Meerstoel schenkt al een geruime tijd de theeën van Mevrouw Cha. Op een gezellig proef- en selectiemoment kwam het idee van de theeproeverij. “Je kan het vergelijken met een een high tea maar we gaan veel meer de diepte in. Het gaat echt over smaken, geuren en proeven". Bij De Meerstoel wordt gewerkt met zoveel mogelijk lokale en seizoensgebonden producten. Dat wordt doorgevoerd in de theeproeverij. “Iedere proeverij is net wat anders dan de andere. Een klein tipje van de sluier; het aspergeseizoen komt eraan en thee en asperges kunnen heel goed samen.” Beweren de dames. Zelf een keertje meemaken en proeven? Zaterdag 14 april en zaterdag 12 mei vindt er een proeverij plaats.

Aanmelden kan via www.meerstoel.nl/theeproeverij
advertentie