Deel dit artikel ‹ Terug

Wie verdient dit jaar de Dr. PeelenCultuurprijs en Stimuleringsprijs?

Geplaatst op: donderdag 29 maart 2018


Wie verdient dit jaar de Dr. Peelen?
Ook dit jaar worden de Dr.Peelen Cultuurprijs en Stimuleringsprijs voor bijzondere culturele prestaties in onze gemeente uitgereikt. Tot 1 juli kunt u personen of organisaties voordragen op www.drpeelen.nl.

Wie en wat?
Iedereen kan een persoon, vereniging of instelling voordragen die zich door een of meerdere in het oog springende culturele activiteiten of initiatieven in de gemeente Boxmeer heeft onderscheiden.

Het college van B&W wil met de Dr. Peelen Cultuurprijs haar waardering tonen voor degenen die zich inzetten op cultureel gebied. Hiermee wil ze ook anderen stimuleren dit ook te doen om zo het aanbod en de deelname aan cultuur in de gemeente Boxmeer te bevorderen. De winnaar krijgt een bronzen beeldje van dr. Peelen, vervaardigd door kunstenaar Sias Fanoembi en een geldbedrag van € 750,-.
De Stimuleringsprijs is in 2015 ingesteld. Deze is een stimulans voor vernieuwend jong initiatief op het gebied van cultuur en kunst in de breedste zin van het woord. De winnaar ontvangt naast een donderend applaus op de dag van de uitreiking een geldbedrag van 150 euro.

Eerdere winnaars
Sinds in 2005 de eerste ‘Dr.Peelen’ werd uitgereikt, zijn er op heel diverse gebieden winnaars geweest. Vorig jaar was Kunstroute Holthees-Smakt de grote winnaar. De Dr. Peelen Stimuleringsprijs is gewonnen door werkgroep vliegtuigcrashes en noodlandingen in WOII. Alle winnaars zijn op drpeelen.nl te vinden.

De prijs is vernoemd naar dr. Peelen (1601-1667) die op vele gebieden, met name op sociaal-cultureel gebied, actief was in Boxmeer.
Nomineer uw favoriet op drpeelen.nl. De uitreiking is zondag 9 september bij De Weijer tijdens festival Lekker.UIT.

www.drpeelen.nl
advertentie