Deel dit artikel ‹ Terug

Repair Café Cuijk ontvangt €1.500 van het Oranje Fonds

Geplaatst op: donderdag 29 maart 2018


Wat doe je met een stoel waarvan een poot los zit? Met een koffiezetapparaat dat niet meer werkt? Met
een t-shirt waar gaatjes in zitten? Weggooien? Nee hoor, je kunt het repareren in het Repair Café!
Repair Café Cuijk is goed voor het milieu, de portemonnee en de sociale contacten.

Het Repair Café is een evenement dat draait om repareren. Bij het Repair Café is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Reparaties aan kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, serviesgoed, gebruiksvoorwerpen, speelgoed et cetera. Ook is er deskundige hulp aanwezig van bijvoorbeeld een timmerman, een naaister en een fietsenmaker.
Initiatiefnemer en voorzitter Tom van Rossenberg: "Repair Café Cuijk is samen repareren en werken aan een duurzame samenleving in een ontspannen omgeving. Wij proberen om artikelen een tweede leven te geven en daarmee voorkomen dat spullen te snel worden weggegooid." Het afgelopen jaar zijn er bijna 300 artikelen door bezoekers naar het Repair Café Cuijk gebracht. Hiervan kon 75%
gerepareerd worden. 
Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee. In het Café gaan ze zelf aan de slag met hulp van een kundige vrijwilliger. Wie niets heeft om te repareren, neemt een drankje aan de bar, gaat helpen bij een reparatie van iemand anders, of doet inspiratie op aan de leestafel, waar boeken over repareren en klussen ter inzage liggen. Maar bovenal wil het Repair Café laten zien dat repareren leuk is, en vaak heel makkelijk. Kom het ook eens proberen!

Oranje Fonds steunt Repair Café Cuijk
Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk.
Het afgelopen jaar ondersteunde het met 31 miljoen euro zo’n 9.300 initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Agenda 2018
Iedere derde zaterdag van de maand staan de vrijwilligers van het Repair Café Cuijk voor u klaar in
het Doehuis in Padbroek (met uitzondering van de zomervakantie).

- 21 april 2018
- 19 mei 2018
- 16 juni 2018
-  juli: geen Repair Café
- 18 augustus 2018
- 15 september 2018
- 20 oktober 2018
- 17 november 2018 (Locatie zorgcentrum Castella Cuijk)
- 15 december 2018
advertentie