Deel dit artikel ‹ Terug

Cuppies in Sint Hubert – Koffie- en theehuis als rust- en pauzeplaats

Geplaatst op: dinsdag 27 maart 2018


Vanaf komende zondag (1e paasdag) is Cuppies aan de Pastoor Jacobsstraat 37 in Sint Hubert geopend. Dit elke zaterdag tot en met dinsdag van 10.00 uur tot 17.00 uur. In de zomerperiode kan men in dit sfeervolle koffie- en theehuis tot 19.00 uur terecht. Naast koffie, thee, fris en vers gebak, kan men er ook aanschuiven voor een broodje, fruit of een andere lekkere versnapering.

Ontstaan

“Het eerste idee is eigenlijk al een jaar of 4 geleden ontstaan,” vertelt Wendy Cöp (48 jaar) uit Sint Hubert. “Ik heb een elektrische fiets en ik
merkte dat je onderweg deze op weinig plaatsen op kon laden. Mij leek het een leuk idee thuis zo’n oplaadpunt te maken en dan meteen een rustplaats in te richten voor fietsers.” De gemeente reageerde enthousiast op het idee, maar toch duurde het toch nog even voor alles gerealiseerd werd. 

Cuppies
Wendy: “Mijn echtgenoot John, onze zoon Mark en ik hebben de laatste 2 jaar deze ruimte verbouwd tot hetgeen het nu is. We hebben alles zelf gedaan, behalve het stucwerk. Maar verder hebben we alles zelf gebouwd, verbouwd, gemaakt en geschilderd. Dat nam wat meer tijd in beslag dan we hoopten.” John is ook eigenaar van Hoveniersbedrijf de Passie. In december namen zij CeBe Tuinen in Mill over en daar ging ook meer tijd in zitten dan verwacht. Maar het resultaat van Cuppies Koffie en Theehuis mag er zijn. Een sfeervolle ruimte met een zeer gemoedelijke sfeer.

Voor wie

Cuppies is een ideale rustplaats voor fietsers en wandelaars. “Maar ook automobilisten die hier passeren en even willen stoppen om te ontspannen kunnen hier terecht. We hebben een ruime keuze in verschillende soorten koffie, thee en frisdrank en ook een broodje eten is hier uiteraard mogelijk.” Ondertussen zijn er ook al aanmeldingen van grotere groepen die bij Cuppies willen pauzeren tijdens een fietstocht. Wendy: “We hebben hier binnen ruimte voor ongeveer 25 tot 30 personen. Dus ook groepen kunnen we hier prima bedienen.”

Toekomst
Plannen voor de toekomst heeft Wendy voldoende. “Ik zou ook nog graag workshops willen geven, daar is deze ruimte ook geschikt voor. Maar
voorlopig richten we ons eerst op Cuppies als Koffie en Theehuis.” Vanaf komende zondag is Cuppies open. De officiële opening is begin mei. “Dan vieren we het 10-jarig bestaan van Hoveniersbedrijf de Passie, ons 25-jarig huwelijk en de start van Cuppies.” 

Meer weten? Bel Wendy via tel. 06 50253830.
advertentie