Deel dit artikel ‹ Terug

Wim Daniëls Boekt

Geplaatst op: vrijdag 23 maart 2018


Zondag 25 maart is het weer tijd voor Wim Daniëls Boekt. Ook deze editie schuiven er drie auteurs bij taalvirtuoos en grappenmaker Wim Daniëls aan tafel: Corine Koole, Bram Bakker en Timo Bruijns.

Corine Koole is journalist en schrijver en bekend van haar interviews in Volkskrant Magazine, LINDA. en De Morgen waarin ze ‘gewone’ mannen en vrouwen het hemd van het lijf vraagt over hun dagelijkse ervaringen met de liefde. 31 januari 2018 verscheen haar nieuwste boek, De zeven wetten van de liefde, dus daar zal ze ons alles over uit de doeken doen.

Bram Bakker is psychiater, schrijver en uitgever. Als psychiater wordt hij verguisd en bewonderd om zijn onorthodoxe werkwijze en zijn vrijmoedige optredens in de media. Als schrijver behandelt hij uiteenlopende onderwerpen. Sport en psychiatrie zijn twee stokpaardjes, maar ook zelfdoding, depressie en antidepressiva zijn thema’s waarover hij boeken publiceerde. Zijn nieuwe boek 'Gerrit' is een hommage aan een vriendschap die veel te vroeg eindigde. Zijn boezemvriend Gerrit overleed eind 2015 aan de spierziekte ALS.

Ten slotte Timo Bruijns, schrijver en werkzaam in het mediateam van Ajax. In 2014 won hij de finale van Manuscripting met het eerste hoofdstuk van Bloed is dikker dan water. Dat boek is nu helemaal af, dus daar komt hij over vertellen bij Wim. Bloed is dikker dan water is een even rauwe als geestige roman over opgroeien in een familie uit de arbeidersklasse en over de vraag of je je kunt ontworstelen aan je achtergrond.

Natuurlijk geen Wim Daniels Boekt zonder een fijne muzikale begeleiding, deze keer is dat zangeres JORI onder begeleiding van haar gitarist. Vanaf 14:30 uur beginnen zij te spelen, een kaartje kost €8,50. www.deweijer.nl
advertentie