Deel dit artikel ‹ Terug

De Voorleesstrijd gaat beginnen voor 48 knappe voorlezers!

Geplaatst op: vrijdag 2 februari 2018


Van 6 februari tot en met 2 maart organiseert BiblioPlus de gemeentelijke rondes van De Nationale Voorleeswedstrijd. Maar liefst 48 leerlingen van 48 verschillende basisscholen uit het Land van Cuijk en Maasduinen hebben op hun school de voorleeswedstrijd gewonnen. Tijdens de gemeentelijke rondes mogen zij hun school vertegenwoordigen en strijden om de titel ‘beste voorlezer van de gemeente…’.

Deze kanjers van voorlezers komen uit groep 7 of 8 en lezen tijdens de gemeentelijke voorleeswedstrijd voor uit hun zelf gekozen boek. Zij worden aangemoedigd door hun klasgenootjes maar zullen de concentratie moeten bewaren en op alle aandachtspunten bij het voorlezen moeten letten. Een deskundige jury bepaalt de uiteindelijke winnaar.

De winnaar van de gemeentelijke ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd, gaat als voorleeskampioen door naar de vervolgronde en kan voorleeskampioen van Noord-Brabant of Limburg worden. De provinciale voorleeskampioenen treffen elkaar tenslotte op woensdag 23 mei 2018 in de schouwburg te Amstelveen voor een groots opgezette landelijke finale.

Foto: Milan Hendriks wint de voorleeswedstrijd op zijn basisschool de Bolster in Sambeek. Hij mag zijn school vertegenwoordigen tijdens de Voorleeswedstrijd van de gemeente Boxmeer.


advertentie