Deel dit artikel ‹ Terug

Op kraamvisite in Zoo Parc Overloon

Geplaatst op: dinsdag 24 april 2007


In Zoo Parc Overloon is het een drukte van belang in de ‘kraamkamers’ van de dieren; er zijn volop jonge dieren te bewonderen in het park, waaronder sikaherten, een kameeltje én het eerste ooievaarsjong. Bij de Europese ooievaars worden nog veel meer jongen verwacht, zes koppels zitten in totaal op maar liefst 23 eieren te broeden. Ook de roodpootseriema’s en Europese oehoes zijn druk aan het broeden en bij de kapgieren en beermarters zijn diverse paringen waargenomen; de komende periode worden nog meer jonge dieren verwacht. Kinderen die tijdens de meivakantie willen genieten van leuke activiteiten zijn in Zoo Parc Overloon ook aan het juiste adres!

Zo kunnen de kids meedoen aan de bijzondere speurtocht Eitje, waarbij ze van alles te weten komen over grote, kleine, mooie en rare eieren. Na afloop mogen ze zich een echte ei-oloog noemen! De opbrengst van Eitje wordt geschonken aan een kraanvogelproject in Rusland, dat wordt gesteund door Stichting Zodiac Nature Watch, de natuurbehoudstichting van Zoo Parc Overloon. De kosten voor Eitje bedragen € 1,50 per speurtocht.

In de Magic Zoo Show beleven de theaterdieren de raarste avonturen. Tijdens de spetterende theatervoorstelling leven bezoekers met de vrolijke Ollie en de ietwat humeurige Dizzie mee, dansen de apensamba en worden verrast door de grote wisseltruc.

Veren, vachtjes, schedels en dieren op sterk water zijn te bewonderen bij de educatiekar Beestenboel. Aan de hand van de meest uiteenlopende dierlijke voorwerpen kunnen bezoekers vragen stellen en krijgen ze een hele andere kijk op de dierenwereld. Tijdens de meivakantie staat Beestenboel dagelijks van 13.30 tot 16.00 uur in het park.

Bezoekers voelen de wind langs hun gezicht strijken als de roofvogels vlak over hun hoofd suizen tijdens de spectaculaire roofvogeldemonstraties. Gedurende de meivakantie vinden de roofvogeldemonstraties zondags plaats om 13.00, 14.30 en 16.00 uur. In de bijenstal is ook volop bedrijvigheid; de Imkervereniging Venray is zondags tussen 13.30 en 16.00 uur aanwezig om uitleg te geven over het leven van bijen.

Zoodey is tijdens de meivakantie dagelijks in Zoo Parc Overloon te vinden, hij springt, vliegt en stuitert door het park. Kinderen die met hem op de foto willen moeten snel zijn, voor je het weet is Zoodey alweer verder gestuiterd. Neem wel je eigen fototoestel mee.

Voor de jongste bezoekers is er extra veel vertier! Tijdens de meivakantie zijn er dagelijks poppenkastvoorstellingen in Zoo Parc Overloon. Wie van de dieren zal de zangwedstrijd winnen en wat haalt de gemene raaf nu weer uit? Ook Otto Otter beleeft spannende avonturen en gaat alleen op pad naar het grote bos. Wie komt hij daar allemaal tegen? En waar wil Otto uiteindelijk het liefst wonen?

In de meivakantie kunnen kinderen zich dagelijks laten schminken. De schminkmeiden van Zoo Parc Overloon toveren iedereen in een mum van tijd om tot een brullende leeuw, fladderende vlinder of een ander dier. Iedere dag kunnen kinderen ook grappige ballonfiguren laten knopen. Wordt het een blauwe giraf of toch de rode zwaan?

Openingstijden: mei t/m juni 9.30-18.00, juli t/m augustus 9.00-18.00, september 9.30-18.00, oktober t/m april 10.00-17.00

Entreeprijzen: volwassenen € 13,50, kinderen 3 t/m 11 jaar € 11,50

Zoo Parc Overloon
Stevensbeekseweg 19-21
5825 JB Overloon
Telefoonnummer: 0478-640046

Meer informatie: www.overloonzoo.nl
advertentie