Deel dit artikel ‹ Terug

Zondag Wim Daniëls Boekt in de Weijer Boxmeer

Geplaatst op: vrijdag 26 januari 2018


Zondag 28 januari is het weer tijd voor Wim Daniëls Boekt. Hét boekenprogramma van deze regio en de trots van samenwerkingspartners Boekhandel van Dinter, Biblioplus en De Weijer. Ook deze editie schuiven er drie auteurs bij taalvirtuoos en grappenmaker Wim Daniëls aan tafel: Luna Zegers, Johan Fretz en Joris van Casteren.

Johan Fretz (1985) over zijn tweede boek: 'Onder de Paramariboom'. Verser van de pers krijg je ze niet: het boek komt 22 januari uit. Deze langverwachte en zo persoonlijke nieuwe roman is niet alleen een geestige en soms wrange zoektocht naar een identiteit, maar ook een pleidooi voor de open en twijfelende blik. Fretz is schrijver, theatermaker en columnist van het Parool.
Joris van Casteren (1976) kun je kennen als reportageschrijver voor De Correspondent, journalist en bijvoorbeeld als auteur van Lelystad (2008), dat onder meer werd genomineerd voor de AKO Literatuurprijs. Zijn nieuwste boek 'Een botsing op het spoor' gaat over de twee vrouwen die met hun honden omkwamen op het spoor tussen Nijmegen en Groesbeek.
De uit Overloon afkomstige Luna (Lonneke) Zegers debuteerde afgelopen november met ‘SOLO’. Haar eigen verhaal. Ze verloor in nog geen zes jaar tijd haar vader, zus en moeder. Zelf was ze toen 25 jaar. Jaren later vond ze een uitlaatklep voor haar verdriet: flamencozang. Een bijzonder verhaal, ze krijgt het voor elkaar om als eerste niet-Spaanse de officiële conservatoriumtitel in flamenco-zang te behalen.

Natuurlijk geen Wim Daniels Boekt zonder een fijne muzikale begeleiding, deze keer is dat de band Like Crossroads. Vanaf 14:30 uur beginnen zij te spelen, een kaartje kost €8,50.
Meer info en kaarten:
www.deweijer.nl

advertentie