Deel dit artikel ‹ Terug

Tweede Energiecafé Duurzaam Grave op 21 december

Geplaatst op: vrijdag 8 december 2017


De gemeente Grave en het burgerinitiatief Duurzaam Grave organiseren op donderdagavond 21 december gezamenlijk het tweede Energiecafé. Tijdens dit Energiecafé krijgen de bezoekers een inspirerende inleiding van architect Reimar von Meding te horen, vindt er een debat plaats over de energie-ambities in Grave en ENERGY Café #2 en wordt de film Before the Flood van Leonardo di Caprio vertoond.

Datum: 21 december 2017
Locatie: Sociëteit Tot Nut ende Vermaeck
Kasteeltje 2a, 5361 GX Grave
Tijdstip: 19:30 – 22:30 uur

Duurzaamheidsambities
De gezamenlijke organisatie van het Graafs Energiecafé past in de duurzaamheidsambities van de gemeente Grave. Samen met inwoners en andere partijen wil zij meer duurzaamheidsprojecten gaan realiseren. De zonnepanelen op de daken van de gemeentewerf, het gemeentehuis en het wijkverenigingsgebouw die met hulp van crowdfunding gerealiseerd worden zijn daar een goed voorbeeld van. Duurzaam Grave is een initiatief van een taskforce van negen Gravenaren onder aanvoering van duurzaamheidsexpert Peter Linders. Na een succesvolle eerste Energiecafé afgelopen 18 oktober zijn tientallen Gravenaren aangesloten bij deze beweging om concreet aan de slag te gaan met duurzaamheidsprojecten in de gemeente Grave. Zo is er een groep bezig om asbesthoudende daken te renoveren met slimme daken; daken die naast primaire bescherming tegen weersinvloeden, ook nog eens zeer isolerend zijn en voorzien kunnen worden van zonnepanelen. Een andere groep ondersteunt het initiatief om bij de Graafse stuw een energieleverende waterkrachtcentrale te maken.

Documentaire over klimaatverandering
De bekende acteur Leonardo DiCaprio heeft een zeer pakkende documentaire gemaakt over tal van wereldwijde problemen die zich op dit moment voordoen: de biodiversiteit gaat achteruit, bijen verdwijnen, grondstoffen raken uitgeput, de CO2-uitstoot is te hoog, ontbossing, verwoestijning, etc. In de film uiten verschillende prominenten en (voormalige) wereldleiders, waaronder Ban Ki-moon, Bill Clinton, Barack Obama, John Kerry, Paus Franciscus en Elon Musk hun verontrusting over klimaatverandering. Dit doen ze in gesprek met Leonardo Di Caprio, die tevens de verteller is.
In samenwerking met National Geographic-Fox Nederland heeft Duurzaam Grave de film naar Grave gehaald. De film wordt vertoond om de urgentie die Leonardo weet te benoemen voelbaar te maken en te delen met Gravenaren die zich betrokken voelen met de toekomst en die van zijn of haar kleinkinderen.

Het programma
19:00 uur Inloop
19:30 uur Start van de avond met een opening door Peter Linders
19:40 uur Inleiding door Reimar von Meding

Reimar is CEO van KAW Architecten- en Adviseurs met vestigingen in Rotterdam, Groningen en Eindhoven. Reimar is mede-initiatiefnemer van het retail-concept Duurzaamheidswinkel Reimarkt. Een succesvolle duurzaamheidswinkel die in verschillende steden actief is. Daarnaast is Reimar een zeer bevlogen spreker en ervaringsdeskundige over het toepassen van duurzame oplossingen bij zowel huur- als bij koopwoningen. Luisteren naar een keynote of inleiding van Reimar is altijd een spektakel.

20:00 uur Debat onder leiding van Peter Linders en met co-host Reimar von Meding met Graafse politiek
20:15 uur Korte pauze
20:30 uur Vertoning film ‘Before the Flood’ (96 minuten) Before the Flood is een Amerikaanse documentairefilm uit 2016 van Fisher Stevens en Leonardo DiCaprio.
22:15 uur Einde

www.facebook.com

advertentie