Deel dit artikel ‹ Terug

Jongeren zetten zich in voor een ander

Geplaatst op: donderdag 16 november 2017


Maandag 20 november start OBS de Bonckert uit Boxmeer samen met Young Impact en wethouder Willy Hendriks-van Haren met het bedenken van prachtige challenges om de wereld een stukje mooier te maken. Young Impact is een landelijke jongerenbeweging die niet gelooft in wachten tot je volwassen bent om wat voor de wereld te betekenen. Jongeren, met hun frisse blik en nieuwe ideeën, moeten juist nu al mee kunnen doen. De wethouder nodigt daarom alle Boxmeerse scholen uit om kosteloos mee te doen met het Young Impact scholenprogramma. “Dit is een goede en eigentijdse manier om jongeren kennis te laten maken met iets voor een ander doen waar je zelf gelukkig van wordt, waar de ander gelukkig van wordt en waarmee je wel iets neerzet voor de toekomst. En ik hoop dat het niet alleen bij Boxmeer blijft maar dat alle gemeenten hun jongeren op deze manier in hun kracht gaan zetten”.

Een aantal Boxmeerse scholen zijn al in gegaan op het aanbod van de wethouder. Zo werden drie groepen 7&8 van basisschool Laurentiushof in Vierlingsbeek al in de actiemodus gezet. Directeur Angelique Weijers: “Young Impact past bij onze filosofie om betekenisvol te zijn voor je omgeving en samen te leren.” Ook de Josefschool in Overloon, Onze Bouwsteen in Beugen, Metameer Jenaplan, SBO Palet in Boxmeer doen mee.

Young Impact laat jongeren zelf onderzoeken wat zij belangrijk vinden, wat hun sterke punten zijn en hoe ze deze kunnen inzetten voor een ander. Met een challenge komen zij vervolgens ook daadwerkelijk in actie waardoor ze meteen ervaren dat zij het verschil kunnen maken, hoe eenvoudig het is en hoe gelukkig je er ook zelf van wordt. Als klap op de vuurpijl verdienen ze hiermee een ticket voor de jaarlijkse Young Impact Celebration waar tienduizend jongeren samen met topartiesten en inspirerende iconen hun impact vieren.

Meer informatie: youngimpact.nl
advertentie