Deel dit artikel ‹ Terug

Het Overloons Toneel speelt ‘Het geheugen van water’

Geplaatst op: dinsdag 14 november 2017


Het Overloons Toneel speelt ‘Het geheugen van water’ op 18 november in het Weijertheater in Boxmeer en op 25 en 26 november in ‘de Pit’ in Overloon, aanvang 20.15 uur. Een tragikomedie met herkenbare emoties, menselijke tragiek en humor.

Hoe betrouwbaar is ons geheugen en wat is de waarheid? Dezelfde situaties en gebeurtenissen kunnen door verschillende mensen totaal verschillend worden herinnerd. Zeker binnen families leidt dat vaak tot flinke wrijving. Zo ook bij drie dochters die op de dag voor de begrafenis van hun moeder samenkomen in het ouderlijk huis. De zussen hebben elkaar al tijden niet gezien en botsen vanaf de eerste minuut. Ze zijn het over alles hartgrondig oneens en het wordt al snel duidelijk dat ze ieder hun eigen versie hebben van hun gezamenlijk verleden en hun jeugd. Verdriet, frustraties en oud zeer komen bovendrijven. Gevoed door een fles drank en een joint geven zij elkaar en hun moeder de schuld voor de mislukkingen in hun eigen leven.

Humoristisch, wrang en ontroerend

In het geheugen van water zijn we getuige van scherpe en komische confrontaties en moeizame relaties. Humoristisch, maar ook wrang en ontroerend, kortom: uit het leven gegrepen. Het geheugen van water is geschreven door Shelagh Stephenson en al talloze keren gespeeld door zowel amateurtoneelverenigingen als professionele theatergezelschappen. Regisseur May Jansen bewerkte het script speciaal voor Het Overloons Toneel. In het stuk spelen mee: Eefje Litjens, Margie Wijnen, Ans Siebers, Agnes van Loon, Hugo Pastors en Peter Cruijsen. Kaarten kosten 10 euro (inclusief consumptie) en zijn verkrijgbaar in de voorverkoop bij Shop Jacobs, Vierlingsbeekseweg 13 in Overloon en aan de kassa. Voor de voorstelling in het Weijertheater zijn de kaarten ook via de website van het theater verkrijgbaar. Zie ook www.hetoverloonstoneel.nl en facebook.com/hetoverloonstoneel.
advertentie