Deel dit artikel ‹ Terug

CCC inc. voor 50-jarig bestaan naar Roepaen

Geplaatst op: dinsdag 24 oktober 2017


Na een uitverkocht optreden in 2015 komt CCC Inc. terug naar Ottersum! De band viert dit jaar haar vijftig jarig bestaan en gaat in het kader hiervan een mooie clubtournee door Nederland doen. Uiteraard mag ook Roepaen niet ontbreken in het tour schema!

CCC Inc. is opgericht in 1967. De band werd vermaard vanwege het communale hippiebestaan in hun boerderij in De Peel in de jaren zestig, optredens op onder meer het roemruchte popfestival Kralingen 1970 en albums als To Our Grandchildren en Watching The Evening Sun.

Ernst Jansz en Joost Belinfante belandden onder meer bij popband Doe Maar. Ze bleven echter CCC met enige regelmaat trouw. Vijftig jaar na oprichting is de band dus terug, en sterker dan ooit!

28 oktober | 20.30 uur | € 17,50 (vvk) | tickets via www.roepaen.com

Jonge Blues sensaties bij Roepaen. Op zondag 29 oktober twee veelbelovende jonge bluesbands bij Roepaen.

Leif de Leeuw, gitarist en oprichter van de Leif de Leeuw band, won vanaf jonge leeftijd al diverse muziekprijzen. Zo won hij tot twee keer toe de Sena Young Talent Guitar Award (2009 en 2013) en werd hij in 2016 door de lezers van het magazine ‘De Gitarist’ uitgeroepen tot beste blues(rock) gitarist van de Benelux. Ook in 2017 won hij deze prestigieuse award en dus mag hij zich voor de tweede keer op rij de beste beste blues gitarist van de Benelux noemen!

Ook de band, bestaande uit Leif de Leeuw (gitaar), Tim Koning (drums), Boris Oud (basgitaar) en Britt Jansen (gitaar en vocals), viel meerdere malen in de prijzen. Zo wonnen zij eind 2014 de Dutch Blues Challenge en werden ze in 2015 uitgeroepen tot ‘Best Band 2015’ door de European Blues Awards. De band sleepte dan wel twee blues-prijzen binnen, maar zij laten zich niet beperken door muzikale grenzen. Meerdere stijlen, zoals funk, soul, roots, fusion, country en rock zijn terug te horen in hun muziek.

In de zomer van 2014 bracht de Leif de Leeuw band hun eerste EP, genaamd ‘EP Deluxe’, uit. Deze mini-CD met 5 songs en een speelduur van zo’n 30 minuten werd geproduceerd door Robin Freeman (Herman Brood, Billy Preston, etc.). De EP werd door zowel het publiek als de pers erg goed ontvangen en deed verlangen naar een volwaardig album.

De band vertrok naar Amerika om deel te nemen aan de International Blues Challenge in Memphis. Deze ervaring zorgde voor een flinke dosis inspiratie waar ze uit konden putten bij het opnemen van hun eerste volwaardige album. Ze werkten wederom met Robin Freeman als producer maar ook gastmuzikanten Tony Spinner en Sonny Hunt spelen mee op de plaat. Het album genaamd ‘Leelah’ werd in januari 2016 gepresenteerd in een vol poppodium Boerderij te Zoetermeer.

Dit album was de aanloop tot veel mooie ontwikkelingen. Zo speelde de band op verschillende mooie festivals zoals Ribs ’n Blues, Sziget (HU), Haarlem Jazz & more en Blues ’n Jazz Rapperswil (CH). Ook opende het deuren naar het buitenland, zo tourde de band door Duitland, Luxemburg, Zwitserland, Tjechië, Hongarije, Slowakije, België en Oostenrijk. Zoals het er nu voor staat word die lijst in 2017 nog een stuk langer!

Momenteel is de band druk bezig met het schrijven van songs voor hun tweede album, deze zal naar verwachting uitkomen in oktober 2017. De nieuwe single komt echter al eerder uit. Deze zal op 22 april 2017 gepresenteerd worden tijdens Record Store Day!

Support: Meryn Bevelander Band
Meryn Bevelander Band is een driemans alternative blues/bluesrockformatie uit Nijmegen rond gitarist Meryn Bevelander. Meryn wordt begeleid door zijn broers Florian op drums en Aron op bas.

De Meryn Bevelander Band speelt veel zelfgeschreven materiaal met hier en daar een verdwaalde cover (Rory Gallagher/Joe Bonamassa/Gary Clark jr.). De drie broers stonden als support o.a. bij Julian Sas, Laurence Jones, Krissy Matthews, Dynamite Blues Band op het podium en speelden al op veel festivals.

In 2015 won Meryn, toen 11 jaar oud, de publieksprijs in de finale van de Sena Young Talent Guitar Awards, dé grootste Nederlandse muziekprijs voor getalenteerde muzikanten die elektrische gitaar spelen en speelde Meryn samen met Douwe Bob in de Oosterpoort in Groningen.

29 oktober | 16.00 uur | € 15,50 | tickets via www.roepaen.com
advertentie